2008-12-20

Avanza-scam

I samband med bankbytet ville Danske gärna att jag skulle flytta över mina aktier till dom. Kunde jag väl tänka mig att göra, sa jag, och fick bra rabatt på bolånet. Nu i veckan kontaktade Avanza mig för att få någon kompletterande uppgift angående flytten - och tur var det! I samband med det kom det nämligen fram att flytt av utländska aktier kostar minst 749 kronor per aktieslag!

Jag trillade nästan av stolen och sa åt dom att absolut inte flytta några aktier åt mig. Att istället sälja dom skulle inte kosta mer än 39 kronor per aktieslag. Snacka om skev prissättning!

Prislista administrativa avgifter (Avanza)

6 kommentarer:

 1. Vid flyttar av aktier är det väl nästan standard att mottagande bank betalar ev. kostnader för flytten....

  Så har det alltid varit för mig i alla fall och skall Danske "ha" dina aktier så borde det väl ligga i deras intresse att betala några hundralappar

  SvaraRadera
 2. Sjukt fult av avanza. Uppenbarligen en strategiskt bra prissättning eftersom kunden tvekar att flytta över. Men fortfarande sjukt fult...

  SvaraRadera
 3. Jag har flyttat aktier flera gånger,och låtit nya banken hämta in aktierna, detta utan kostnad. Hade jag däremot flyttat aktierna själv hade avgift utgått.

  SvaraRadera
 4. God Jul glömde jag önska.

  SvaraRadera
 5. Det man förlorar på karusellerna tar man igen på gungorna. Om de bara hade erbjudit Avanza Zero hade de inte blivit så rika.

  Anledningen till att man tar ut så höga avgifter är förmodligen för att 1) nätmäklare inte jämförs på dessa punkter, 2) en kund som har bestämt sig för att lämna kan man lika bra tjäna pengar på, 3) höga flyttavgifter gör att folk stannar kvar (välkänt knep), och 4) man ser gärna att antalet transaktioner ökar (det är trots allt det man tjänar pengar på).

  God Jul!

  Charlie

  SvaraRadera