Min portfölj

Bakom bloggen hittar ni också en lagom diversifierad portfölj. Grunden utgörs av Investor, storägare i flera av Stockholmsbörsen storbolag och dessutom ägare av en del onoterade bolag. Utöver det finns dagligvaror och skogar genom SCA och sällanköpsvaror för skog och trädgård genom Husqvarna. Ni hittar också SKF som gör kullager - och för telefoni, bredband och tv svarar Telia. Utöver det hittar ni också HQ, en investmentbank och fondförvaltare, Danske Bank, en traditionell bank samt Orc Software som gör mjukvara för börshandel. Portföljen kompletteras av Fortum som tillverkar och säljer el och värme och StatoilHydro som gör allt som har med olja att göra. Som en liten, liten krydda finns också det lilla läkemedelsbolaget Orexo som framförallt skapat läkemedlet Abstral, mot genombrottssmärta hos cancerpatienter.

Jag satsar helst på stabila företag med hög utdelning, gärna där jag själv gillar produkten. Hos SCA gillar jag toapapper från Edet och blöjor från Libero, från Husqvarna kommer förutom dom egenmärkta produkterna även t.ex. Partner och Gardena som jag använder hemma i trädgårn och Telia använder jag på alla tänkbara områden. Jag är också väldigt förtjust i både Danskes och HQ:s fonder. Danske äger också flera mindre svenska banker, som t.ex. Östgöta Enskilda, där jag själv är kund, Skånes Provinsbank och Smålandsbanken. Från Fortum får jag min el och dom har också nyligen köpt upp mig elnätsbolag. Även hos Statoil är jag ofta kund, framförallt hos lågpriskedjan Jet som ägs av Statoil sedan ett par år.

Investor, Orc Software och SKF är det svårt för mig att vara kund hos, utan där litar jag till vad jag kan läsa mig till och hör på olika håll. Orc användes till exempel hos ett företag som jag gjorde en del konsultuppdrag för tidigare, och dom var eld och lågor över produkten. Jag har också sökt jobb där själv vid ett tillfälle och fick en väldigt positiv känsla. Jag valde dock ett annat jobb till slut... Hos Investor och SKF har jag väldigt stort förtroende för respektive vd, Börje Ekholm och Tom Johnstone, vilket väger tungt. Jag upplever också företagen som välskötta och väl positionerade för framtiden.

Hos Orexo hoppas jag att jag aldrig blir kund, men så länge det finns cancer på jorden känns det som om deras produkt har ett fint syfte. Företaget är ganska litet i förhållande till övriga innehav och finns fortfarande mycket kvar att bevisa. Vikten i portföljen är dock mindre än 0,5 % så portföljrisken är väldigt låg.

Klicka på ett bolag nedan för att läsa allt jag skrivit om just det.

3 kommentarer:

 1. Telia skulle jag inte ta i med tång en gång.
  De lyckas bara med sin verksamhet i forna öst. På hemmaplan har de en personalpolitik som borde granskas av Janne Josefsson. De är en etisk skandal så jag skyr deras produkter som pesten och det borde alla andra göra också.

  SvaraRadera
 2. Etik ? Vakna . 4 år med alliansen . glöm etiken och se till vinstena av exploateringen.

  SvaraRadera
 3. Själv är jag väldigt förtjust i Telia som kund. En premium leverantör som ger det bästa och tjänar bra pengar, dessutom med verksamheten i öst som en tillväxtjoker. En stabil högutdelare som inte är speciellt konjunkturberoende. Tar gärna i den, både med och utan tång! ;-)

  SvaraRadera