2009-03-09

Utdelningslista

För ett par veckor sen efterlyste signaturen Linda en lista på börsbolagens prognostiserade direktavkastning för i år. Jag hade tyvärr ingen att tipsa Linda om då, men nu har jag det.

Här är vårens utdelningar (Placera.nu)

3 kommentarer:

  1. Tack! Fast jag undrar varför det verkar vara så himla svårt att se vilket som är sista dag för köp av aktier för att få vara med på utdelningen.

    Placera.nu har med detta datum på en del företag, men långt ifrån alla. Och det hade ju varit kul om alla företags sista-köp-datum hade sammanställts i en lista. För att inte tala om dagen då utdelningen kommer. Är det bara jag som är så kinkig att jag vill veta detta?

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Jag föredrar att göra tvärt om - köpa dagen efter utdelningsdagen. Då får jag ju fler aktier för samma pengar istället. Varför vill du köpa innan och få en utdelning du måste skatta bort 30% av?

    SvaraRadera
  3. Jo, det är ju bättre så klart. Men då måste man vara snabb på det ändå, väl? En vecka senare har marknaden glömt bort utdelningen och aktien värderas till samma pris som innan utdelning, eller har jag fel där?

    SvaraRadera