2010-10-06

Välkomna till Diversifierad.se

Upptäckte idag att Binero bestämt sig för att skänka bort 10 000 .se-domäner. I skrivandets stund har dom 1 127 stycken kvar. Jag tog tillfället i akt och registrerade diversifierad.se och har nu - äntligen - styrt om bloggen till en egen adress.

Jag har funderat på det länge, men det har liksom aldrig blivit av. Har inte känts nödvändigt. Har tänkt att kanske åtminstone registrera domänen för att ingen annan skulle göra det, men det har inte heller känts speciellt viktigt... Men nu när det är gratis kändes det som ett bra tillfälle att slå till.

Jag passade också på att registrera en annan domän till ett projekt som jag tänkte ta mig tid till i höst; flatland.se. Knappast något det går att tjäna pengar på, men det blir ändå en rolig sajt att göra - och av nytta för åtminstone mig. Den ska helt enkelt innehålla material kopplat till min nya hobby, Flatland BMX.

3 kommentarer:

 1. Hej; Bra gjort!

  Är det svårt att styra adressen till en egen domän?

  Sen undrar jag vad som händer med dina gamla länkar. Koppas de direkt till nya adressen:??

  Provade den här gamla länken och det verkar som fungera:


  <

  http://diversifierad.blogspot.com/2007/02/kvitta-aktieutdelning-mot-boln.html

  >

  http://www.diversifierad.se/2007/02/kvitta-aktieutdelning-mot-boln.html

  mvh
  4020

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Nej, det var inte speciellt svårt, åtminstone inte för oss som använder Blogger/Blogspot. Jag behövde gå in där jag registrerade domänen och byta ut DNS-posterna för domänen mot några som stod tydligt i den hjälpen du får när du klickar i "publicera på annan domän" under settings=>publishing i blogginställningarna. Sen tar det en stund innan dom nya DNS-posterna slår igenom i stora världen, men efter det är det bara att välja din domän och sen funkar det precis som förut. Har inte DNS-posterna uppdaterats än så får du veta det och kan enkelt välja att återgå till ditt gamla blogspot namn under en period till.

  SvaraRadera