2010-09-07

Med anledning av HQ-priset...

Med anledning av den märkliga värderingen av HQ-aktien och allt bedrägligt hausande runt om på olika aktieforum vill jag repetera ett citat från min bokrecension för ett år sen:

"Hederlighet är erkännande av det faktum att det overkliga är overkligt och inte kan vara av något värde, att varken kärlek eller ryktbarhet eller pengar har något värde om de förvärvats genom bedrägeri - att ett försök att förvärva något värde genom att vilseleda andras intellekt är en handling som lyfter dina offer till en nivå högre än verkligheten, där du blir en lekboll för deras blindhet och en slav under deras icke-tänkande och undanflykter, medan deras intelligens, deras rationalitet, deras förnimmelseförmåga blir de fiender du har att frukta och fly undan - att du inte vill leva som beroende, minst av allt beroende av andras enfald, eller som en dåre vars källa till värden är de andra dårar han lyckas narra - att hederlighet inte är någon social plikt, inte någon uppoffring för andras skull, utan den mest grundläggande, själviska dygd människan kan utöva: hennes vägran att offra sin egen existens i verkligheten åt andras vilseledda medvetanden."

När jag ändå skriver vill jag passa på att gratulera vännerna på Pan Capital till ytterligare ett lysande år. Stort grattis!

2 kommentarer:

  1. Kan du förklara vad du menar med Pan? Du låter lite klurig eller övertolkar jag? Får för mig att det är Pans datorer som triggat till HQ-bubblan nu i veckan? Eller hur menar du? =)

    SvaraRadera
  2. Du övertolkar! Jag känner två av grundarna sen jag jobbade i Penser-sfären och är genuint glad för deras skull.

    SvaraRadera