2010-12-11

Ny inläggseditor hos Blogger!

Jag har länge stört mig på Bloggers (blogspot) inläggseditor. Den spottar ur sig riktigt dålig html, och jag tycker det har blivit värre på sistone också.

Det första stycket har hamnat helt utan markup som sedan följts av en tom div för att få en tomrad och nästa stycke wrappat i en div - som sen följs av en ny tom div för att skapa en tomrad och sen det tredje stycket wrappat i en div - och så vidare. Naturligtvis borde varje stycke istället wrappas med en p-tag och dom tomma divarna helt utebli.

Vidare, när man lagt fet stil på något så har det wrappats med en span med inline style som satt fonten till fet, istället för att wrappa det med strong-taggen som vore det logiska.

Och så vidare...

Nu när jag varit borta ett tag glömde jag dessa egenheter och tryckte publicera direkt efter att jag skrivit klart mitt inlägg vilket gjorde att jag omgående fick lov att redigera inlägget för att rätta till fulkoden. När jag gjort det begav jag mig ut på nätet och letade efter andra som har det här problemet - Blogger är ju väldigt stora och det vore ju otroligt märkligt att dom fortsätter spotta ur sig så dålig html och ingen reagerar.

Anledningen var dock påfallande! För över ett år sen lanserade dom en ny inläggseditor och förpassade den jag använt till historien. Märkligt är dock att man själv måste gå in och aktivera den nya editorn - tänk vad mycket besvär det hade kunnat spara mig om dom bytt åt mig automatiskt! Så alla ni läsare som har haft Blogger (blogspot) i mer än ett år, gå in på "Inställningar" > "Grundläggande", scrolla längst ner och välj "Uppdaterad redigerare" om ni inte redan gjort det!

(ursäkta om inlägget blev lite tekniskt, jag råkar jobba som webbkonsult...;))

2 kommentarer:

  1. Gött! Jag är nu uppdaterad och nöjd.

    SvaraRadera
  2. Ja jäklar! Tack för tipset! Här har man suttit och svurit genom åren helt i onödan (i alla fall det senaste).

    SvaraRadera