2008-12-04

Danske på tårna

Danske Bank var först ut idag med räntesänkningar enligt DN. Deras "rörliga" 30-dagarsränta sänktes med 1,55 procentenheter till 4,0% - innan prutning. Även dom bundna räntorna sänktes en hel del, exempelvis sänkte dom tvååringen med 30 punkter.

Lite tråkigt att det precis varit månadsskifte så det dröjer 27 dagar innan jag själv får del av räntesänkningen, men det är i alla fall betydligt bättre än tre månader som dom flesta konkurrenterna har. Något som Förmera är förgrymmad över. För oss blir det roligare redan efter nyår. Bra läge dock för den som vill byta bank nu!

I övrigt upptäckte jag idag att Danske blev utsedda till Årets Folkbildare av Privta Affärer för sin satsning på Penningborg, som jag skrivit om tidigare. Riktigt kul!

Pruta på räntan (Kapitalnet)
Nya boräntan - 4 procent (DN)
Danske Bank – Årets Folkbildare 2008 (Danske Bank)

5 kommentarer:

 1. Men då är ju Handelsbanken billigare, 3,75% innan rabatt på deras 3 mån

  SvaraRadera
 2. Hej Cristoffer!

  Ja, på pappret är ju det klart billigare, men förmodligen är prutmånen mindre på den. Min banktjänsteman på SHB ville bara ge 10 punkter rabatt på listräntorna innan vi bytte - hos Danske fick vi 75. Möjligen hade vi kunnat få mer rabatt hos SHB om vi ansträngt oss lite, men det var vad hon erbjöd på rak arm.

  SvaraRadera
 3. Wayfinder uppköpt med 53% i budpremie, grattis!!

  SvaraRadera
 4. ursäkta 253%...jösses

  SvaraRadera
 5. Hehe, jo jag tackar. Mer i separat inlägg. =)

  SvaraRadera