2009-02-17

Modellportföljer, uppföljning

För drygt ett år sen la jag ut tre modellportföljer på Kapitalnet kallade Försiktig, Offensiv och Investmentbolag. Idag blev jag nyfiken på hur dom klarat börsraset och uppdaterade kurserna.

Inte helt otippat blev det den Försiktiga som klarat sig bäst, men anmärkningsvärt var hur dåligt Investmentbolag har klarat sig. Också intressant att två av bolagen i den Offensiva portföljen köpts upp och gett positiv avkastning. Vilket blir nästa tro?

Ta gärna en titt på:
Modellportföljer (Kapitalnet)

5 kommentarer:

 1. Det här är lite off topic. Men var hittar man listor för aktiers prognostiserad direktavkastning? Alltså tabeller på hur mycket man tror bolagen kommer ge i direktavkastning genom att titta på deras kvartalsrapporter inte deras historiska direktavkastning.

  SvaraRadera
 2. För att tydligagöra mer. Kungsleden styrelse har t ex föreslagit 1,5 kr i utdelning men i Avanzas statisk står det 8 kr (förra årets utdelning). Var hittar man listor på bolag med hög utdelning ifrån dagens situation?

  SvaraRadera
 3. Ja ha diversifierad hur ställer du dig till Husqvarna??

  SvaraRadera
 4. Linda: Jag känner inte till någon sån lista, men säg gärna till om du hittar någon.

  Anonym: Ja, det är en bra fråga. Jag vet att Husqvarna har starka varumärken och starka produkter. Jag vet att dom säger att emissionen inte är påtvingad utan för "säkerhets skull". Jag vet att dom förlorar pengar för tillfället. Jag behåller tills vidare, sen får vi se när prospektet kommer ut hur jag ställer mig till det.

  SvaraRadera
 5. Intressant... Jag gjorde något liknande i höstas faktiskt, dagarna innan ordet "finanskris" började dyka upp i varenda tidningsrubrik. Jag kommer ihåg att många av aktierna då halverades på extremt kort tid, efter några dagars försiktig uppgång. Är fortfarande glad att det inte var riktiga pengar.

  Förutom det tänkte jag säga att jag gillar din blogg, jag har följt den ett tag nu. Jag startade en egen precis och lade till dig på länklistan. Titta gärna in!

  SvaraRadera