2008-07-08

Dagens goda nyheter

Dåliga nyheter finns det gott om i media idag, så jag tänkte plocka fram ett par goda.

Till att börja med så har Spanien infört ett mål att sänka oljeimporten med 10% per år. Planen ska implementeras redan från och med augusti i år! Oljepriset fick sig en törn och sjönk lite.

Runt lunch röstade EU-parlamentet igenom att flygtrafik ska omfattas av utläppsrätter från och med 2012. Nu fick oljepriset en rejäl smäll och sjönk till lägsta nivån på drygt en vecka och handlas åter igen för under 140 dollar per fat.

Dom ledande bensinbolagen har redan sänkt riktpriset med 10 öre på både bensin och diesel idag och fortsätter det så här så kommer det med all säkerhet sänkas ännu mera innan långfärden på fredag. Lite billigare resa för oss!

Sjunkande oljepriser i sin tur medför också att inflationen minskar och att Ingves och hans Riksbank får mindre anledning att höja räntan ytterligare. Det gör att fler har råd att bo kvar i sina bostäder samt att bostädernas priser inte behöver sjunka framöver.

Lägre ränta medför också en minskad ekonomisk inbromsning vilket ger högre vinster för mina börsinvesteringar vilket, precis som den lägre räntan, även det medför bättre ekonomi för mig personligen.

Dom goda nyheterna gör i alla fall mig lite gladare denna annars så dystra dag!

Tungt fall för ppm-fonderna, Börsen på årslägsta, "Kommunal förbereder nya varsel", Prisfall på bostäder att vänta (DN)

1 kommentar:

  1. Just flygtrafiken är ett intressant sparområde när det gäller energi, eftersom så stora mängder används för nöjesresande.

    SvaraRadera