2010-10-10

Aberdeen lämnar PPM

Aberdeen lämnar PPM, och inte bara min portfölj utan hela PPM-systemet. Detta framgår av information från Pensionsmyndigheten. Eftersom jag har haft Aberdeen World Equity i min portfölj påverkas naturligtvis jag av detta, och eftersom jag inte vill ha AP7Såfa i portföljen så beställde jag idag ett byte tillbaka till "min andra" globalfond, Skagen Global. Dom två har ju turats om lite i portföljen beroende på marknadsläge.

Då det känns lite mindre skakigt på marknaderna nu igen så tycker jag att Skagen Global kan vara vettig igen, även om nya förvaltaren inte tycks ha lyckats riktigt hittills. Jag hänger på en månad eller två och ser hur det tar sig innan jag scoutar efter ett nytt alternativ. Tips mottages dock gärna redan nu.

Fördelningen från och med nu:
984187 SKAGEN Global 25 %
503755 Danske Invest Global Emerging Markets 25 %
393314 HQ Sverigefond 20 %
418699 Simplicity Likviditet 15 %
104786 Öhman Företagsobligationsfond 15 %

6 kommentarer:

 1. Vad har du haft för utveckling på din PPM-portfölj?

  SvaraRadera
 2. Varför vill du inte ha AP7Såfa? Jag har läst lite om den på sistone, och tycker den verkar rätt intressant och med låga avgifter.

  SvaraRadera
 3. Hej,
  jag har också Skagen Global och hänger med ett tag till, tror det är lite för tidigt att döma den nya förvaltaren.
  Har också funderat på att lägga över min blogg på .se adress men inte kommit till skott. Fick du med dig alla inlägg, länkar osv. till den nya adressen?

  SvaraRadera
 4. Kristoffer: Inte markant, men ganska stabil på grund av stort inslag av räntefonder. I år har den gått rätt kasst på grund av kronförsvagningen.

  Anden: Jag vill bygga mixen själv, och för dom 25 % som det gäller ska det vara en renodlad globalfond bestående av värdebolag.

  Finansmamman: Allt följde med, utan problem. Det enda jag märkt är att bloggsöken (längst upp till vänster) bara tycks fungera med nya inlägg än så länge. Får se om det ger sig med tiden...

  SvaraRadera
 5. Tack för info, det låter ju bra, kanske jag provar.

  SvaraRadera
 6. Tycker du har en bra fördelning. Kan bero på att det nästan är en exakt kopia på min egen för närvarande :)
  mvh / Håkan

  SvaraRadera