2008-10-08

Rörelsen tilltar

Riksbanken sänker med 50 punkter! Visst verkar höjningen förra månaden nödvändig?

Riksbanker sänker räntan (DN)

6 kommentarer:

 1. Ja, inte är det lätt att förstå logiken i allt som händer. Men det är väl kanske ett försök att visa att man har kontroll???

  SvaraRadera
 2. Det är ju lätt att säga i efterhand att den var onödig, speciellt när de nu sänker räntan med 0,5 punkter. Sedan förra månaden har det ju dock hänt en hel del som du säkerligen hade kunnat bli väldigt rik på om du kunde förutspå.

  SvaraRadera
 3. Säg så här - det har hänt en hel del den senaste månaden.

  mvh Charlie

  SvaraRadera
 4. Hej Martin!

  Jag sa redan på förhand att den var onödig... Läs gärna mina tidigare inlägg med start på länken i detta inlägg och fortsätt med länkarna i det.

  Och visst har det blivit än värre sen höjningen, men mycket av det låg i korten redan då.

  SvaraRadera
 5. Jo, jag vet att du skrev redan tidigare att du tyckte höjningen var onödig. Det jag menade var dock att bara för att de sänkte nu innebär det inte att du hade rätt med informationen som fanns tillgänglig då. Idag fick vi ju t.ex. veta att inflationen inte alls har gett vika, till skillnad mot vad många tidigare sa att den skulle göra.

  Jag har då fullt förtroende för Ingves, däremot lite till övers för vd:n för tredje ap-fonden som uppenbarligen har ett intresse av att skapa en opinion för lägre räntor.

  SvaraRadera
 6. Var den onödig? Tur att inflationen inte är 4,4% då. Eller vänta nu...

  SvaraRadera