2009-01-10

Årskrönika 2008, del 3 - reklam

Precis som med huset är det nu första året som jag har något att jämföra med även när det gäller reklamintäkterna. Det mesta är ganska uppenbart. Intäkterna från bloggen har sjunkit rejält och besöken har sjunkit något. Från Kapitalnet har både intäkter och besök ökat markant.

Intäkterna från TradeDoubler har sjunkit ganska mycket vilket stärker teorin från förra årskrönikan om att SEB-programmet skärpt sina regler. Nu har det dock kommit nya utbetalningar från det så det fungerar fortfarande. Utöver SEB-programmet har dock intäkterna ökat, så jag kanske helt enkelt ska vara glad att jag var med under den bra tiden med SEB.

Under året har jag också fått min första utbetalning från Double.net och kommit upp till lägsta utbetalningsnivån för Affiliator – dock är inte allt godkänt än. Betalningen från Zanox jag pratade om för ett år sen kom av sig när halva summan inte blev godkänd. SBAB har dessutom avslutat sammarbetet med Zanox så nu är den enda reklam jag har därifrån deras eget affiliateprogram, vilket så sakta tickar på med 2 euro per godkänd. Jag hoppas dom skaffar någon ny partner som jag kan nyttja snart, annars kan det ta ett tag innan jag får ut pengarna.

Jag har också gått med i det nystartade Tailsweep. Där får man betalt per visning istället för klick, vilket gjort att det passat bloggen ganska bra. Klickfrekvensen är nämligen extremt låg här. Än så länge är det en bra bit kvar till dom 1000 kronor som krävs för en utbetalning, och då inte heller några nya kampanjer är i sikte så får vi se om det någonsin blir några pengar därifrån.

Totalt har jag tjänat ungefär 15 000 under året. Men nu mera vet jag ju att skatten blir närmare 80 % på den del av pengarna som jag inte kan kvitta mot utgifter, så jag räknar inte med att få behålla mer än hälften. Men, en femhundring extra i fickan per månad är ju inte helt fel det heller.

Webbreklam (Kapitalnet)

3 kommentarer:

 1. Borde du inte kunna dra av kostnader för webbhotell, domäner, kanske dator? Det borde ju göra att du får mer över.

  mvh Charlie

  SvaraRadera
 2. Så där jag, nu har jag klickat lite extra på dina annonser :-)

  SvaraRadera
 3. Jag har spärrat webläsaren för alla annonser, även de som blinkar - flash

  SvaraRadera