2010-08-20

Drive Safe

Otroligt läskigt, starkt och sevärt videoklipp som jag snubblade på... Efter att jag hade sett hela hade jag ungefär samma känsla som efter att jag sett den gamla von Trier-rullen Dancer in the Dark med Björk i huvudrollen.

Jag minns så väl när jag såg den på bio. När eftertexterna började rulla så fortsatte det vara knäpptyst i salongen. Folk reste sig efterhand och gick mot utgången, fortfarande knäpptysta. När jag och övriga publiken gick genom gången ut ur Sergelbiografen var det fortfarande inte en kotte som pratade. Det var en surrealistisk känsla.

Update: I kommentarerna klagas det på att det inte varnas tillräckligt för det här klippet - jag vill därför tillägga att det delvis är obehagliga scener hämtade från verkligheten.

5 kommentarer:

 1. Väldigt starkt och tankeväckande klipp. Nu kommer jag att tänka ännu mer på att köra försiktigt och vara uppmärksam i trafiken.

  SvaraRadera
 2. Fy fan för att visa såna här klipp utan att varna för verkliga obehagliga scener!!! Usch!

  SvaraRadera
 3. Anonym: Trodde varningarna om "starkt" och "läskigt" skulle vara nog, men jag kan lägga till en rad om att det är verkliga scener också...

  SvaraRadera
 4. Ja, den filmen visades också. Jag lade in den på min blogg också.
  Det är så starka bilder så man blir helt tom, satt länge länge med gåshud över hela kroppen.
  Nu vill jag åka hem och låsa in mina barn!
  Tidigare i veckan så skrev jag till trafikverket och bad dem sätta upp kameror vid Sveaplan för där sker 2-3 rödkörningar varje dag. Ja jag ser det med egna ögon och blir lika fb varje gång...
  Ha de gott,
  Mille

  SvaraRadera