2010-09-14

(S) erkänner sig besegrade

(S) erkänner sig besegrade, hur kan man annars tolka beskedet att hela "det gamla gardet", som exempelvis Göran Persson och Wanja Lundby-Wedin, kallas in.

Göran, som många var överens om var den avgörande anledningen till att Alliansen vann det senaste valet, och Wanja, som så sent som för ett år sen önskades avgå av halva Sverige efter AMF-skandalen.

Jag hoppas att dom även tar med sig den förre finansministern, tillika Östros företrädare som ekonomisk-politisk talman, Pär Nuder på sin avskedsfest. Mannen bakom dom bevingade orden "I Socialdemokraternas Sverige ska alla ha råd att vara arbetslösa".

Ha det så trevligt på centralstationen imorgon, och glöm inte att ta med gravölen!

Update: Tyvärr verkar det inte som om Pär Nudel fick komma...

4 kommentarer:

 1. Butlers i tunnelbanan, clowner på äldreboendena, könsneutrala toaletter och nu detta... Har sossarna blivit galna, eller?

  SvaraRadera
 2. Ett annat uttryck för desperationen är att man har släpat fram Stellan Skarsgård och Stefan Holm. Politik verkar man tydligen sakna.

  Sossarna gjorde ett stort misstag i att man inte utvärderade sin politik och erkände bristerna i förra valrörelsen. Men det är inte en självklarhet i en sådan gammal koloss. Alltför många gamla sanningar och förlegat klasskampstänkande präglar sossarna som inte förmår ställa om till det moderna samhället.

  T o m begreppet arbetarklass är ju föråldrat. Idag spelar LO-medlemmarna golf, köper aktier, åker till Thailand och är mer intresserade av räntan på boendet än klasskampsretorik.

  Sossarna har haft sin storhetstid. De kommer aldrig att komma tillbaka som politisk maktfaktor i nuvarande form.

  SvaraRadera
 3. Ta inte ut nåt i förskott! Även om man tror o hoppas...

  SvaraRadera
 4. Nåja, vi fick iallafall clowner på centralstationen..

  SvaraRadera