2010-09-28

ROT-prognosen är god

Årets första inlägg handlade om hur jag konstaterade att det går att utnyttja ROT-avdrag för radonåtgärder, förutsatt att man inte ansöker om Radonbidrag för arbetskostnaden. Det handlade också om hur vi, under nya ROT:s barndom, ansökt om Radonbidrag för hela kostnaden eftersom handläggarna på Länsstyrelsen hade sagt att det sannolikt inte skulle gå och kombinera med ROT. Mina kalkyler visade på att vi genom att kombinera ROT och Radonbidraget skulle kunna tjäna 7 800 kronor och sen dess verkar jag inte ha skrivit så mycket mer om det på bloggen.

Efter att länge och väl ha sökt vår handläggare på Länsstyrelsen fick vi till slut reda på att vårt Radonbidrag skulle kunna omprövas att bara gälla materialkostnaden om vi ville söka ROT-avdrag för arbetskostnaden. Det ville vi så klart och skickade därför in en ansökan om omprövning, som skulle innebära att en del av bidraget behövde betalas tillbaka, och dagarna efter skickade vi in en ROT-ansökan för arbetskostnaden. Ganska snart fick vi besked från Länsstyrelsen att det bara var att sätta in det belopp som vi räknat ut på ett givet konto så skulle omprövningen göras. Vi ville dock inte sätta in pengarna innan vi fått besked om ifall ROT-avdraget blev beviljat eftersom vi inte gärna ville ompröva beslutet i det fall att vi av någon anledning inte fick det. Då skulle det ju bli en förlustaffär...

Sen dess har vi väntat. Och väntat. Ringt tre-fyra gånger för att få reda på vad som händer utan att kunna få mer information än att ansökan fanns registrerad och att inget beslut hade fattats än... tills idag! Idag när jag ringde så kunde skatterådgivaren se på sin skärm att avdraget blev beviljat i början av augusti - och att detta borde ha kommunicerats till mig. En anledning till att det inte blivit det kunde vara att jag fick min slutskatt där emellan vilken pekade på en rejäl kvarskatt, och att den nu skulle omprövas runt månadsskiftet september/oktober. Möjligen, trodde han, kunde det bero på det. Men han skulle hur som helst säga till att ett besked skulle skickas ut till mig.

Så, än så länge inget på papper, men prognosen ser för tillfället god ut! Hoppas på att få något papper på det hela inom någon vecka så blir det väl att betala Länsstyrlsen sen och på så vis få Radonbidraget omprövat - och i och med det, 7 800 kronor rikare!

1 kommentar:

  1. får man tipsa om något helt off topic?
    Eller nej. Det handlar om ekonomi.
    2008 investerade jag pengar i något som kallas Future Link Invest. Nu, när jag inser att jag är blåst, har jag startat www.futurelinkinvest.se för att berätta om hur sjutton man inte ska gå tillväga.
    Kolla gärna sidan och sprid gärna vidare. Jag vill ha lite koll på flera som kan vara lurade.

    SvaraRadera