2009-02-17

Svenska pesetas

En titt på valutanoteringarna precis nu:

EUR 1 = SEK 11,11
USD 1 = SEK 8,81

Bra för exportindustrin förvisso, men våra importerade varor lär snart börja stiga...
Det i sin tur är i och för sig bra för svenskproducerade varor även inomlands...
...så länge dom inte köper delar från utlandet eller har outsourcat verksamhet.
Fast det är väl knappt några som gör?

Nej, skämt å sido, det börjar väl bli dags för Riksbanken att vara lite hårdare?

Själv är jag dock ganska tacksam som fått räntekostnaderna mer än halverade på bara några månader. Att pengarnas värde minskar är ju också bra med tanke på lånen - snart kanske 2,5 mille inte är mer än en årslön!

3 kommentarer:

 1. Du är ju fan aldrig nöjd, i höstas tyckte du att räntan skulle ner. Förvånad att valutan sjunker med räntan? Sen, att "pengarnas värde minskar" och att det är bra att 2,5 millar snart inte är mer än en årslön, var det inte du som sa att inflationen var överskattad och att den motiveringen till rätnan inte höll?

  SvaraRadera
 2. Hej Apa!

  Jag är visst nöjd ibland, men bara när saker är bra. Att jag tycker att räntan ska ner från höga höjder betyder inte att den ska ner till botten. Lagom är bäst - tycker jag.

  Dessutom är jag ju nöjd i det här fallet, rent personligt. Det skriver jag ju. Det är en riktig vinstlott för mig. Det hindrar mig dock inte från att se den större bilden.

  Jag har nog aldrig sagt att inflationen är överskattad, däremot har jag nog sagt att den varit uppblåst tidigare, och se så rätt jag fick. Nu är det som bortblåst och oron är istället för deflation. Hade dom inte envist fortsatt höja i höstas hade vi haft det bättre nu - det törs jag nästan lova.

  SvaraRadera
 3. Den belgiska ölen blir ju tyvärr dyrare..

  SvaraRadera