2009-02-07

Skamlösa Blondinbella

Idag tänkte jag roa mig med att klaga på Blondinbella. Jag läste nämligen på DN om att hon åter ska granskas för att ha gått ut med ett tiggarbrev där hon skulle visa upp kläder på sin blogg ifall hon fick dom gratis. Tämligen ovärdigt?

Det fick mig osökt att tänka på hur det gått för hennes blogg sen hennes fiasko i Let's Dance och när jag tittade till den så fastnade jag på ett av dom senare inläggen. Hon gör där tydlig reklam för ett företag som behandlar acne utan att säga något om att det är reklam. Hon säger istället att hon själv genomgått deras behandling och det är jättebra. Det mest roande av allt är att hon skriver att hon hade tänkt lägga upp före och efter bilder på sig själv, men hon hittade ingen så hon tog dom från företaget i frågas hemsida... Detta från en tjej som publicerat ett flertal bilder på sig själv dagligen i flera år! Hon påpekar också att hon själv var betydligt värre drabbad än damen på bilden som publicerades istället.

Jag gick tillbaka ett halvår i tiden i hennes bloggarkiv och hennes ansikte var sannerligen inget månlandskap då. Jag tittade på ett gäng bilder, men inga finnar i sikte. Länkar till en nedan.

Naturligtvis har jag inget emot reklam, då jag själv har reklam på min blogg, men däremot har jag något emot lögner och vilseledning. Blondinbella själv kallar sig driven, jag kallar henne skamlös. Jag tror Let's Dance var början på Blondinbellas fall. Åka ur en danstävling innan Hasse Aro och Elisabet Höglund. Inte mycket till förebild va? Det har tydligen lett till mer och mer desperata försök till försörjning och snart är det nog slut...

Ny granskning av Blondinbella (DN)
Det går att få bort! (Blondinbella)
MUF:are i Norrland (Sex månader tidigare på Blondinbella)

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Enligt marknadslagen är det t o m olagligt att göra reklam utan att det tydligt framgår att det är reklam. Det är många bloggar som rör sig väldigt nära gräns.

  Mvh Charlie

  SvaraRadera
 2. Marknadsföringslagen skulle det vara.

  SvaraRadera
 3. Tll saken hör att Blondinbella hävdar att hon betalar för sina behandlingar. Då jag startade en skönhetsportal blev jag erbjuden gratis behandlingar hos SSCC (samma klinik) för att skriva om dem. Så ja, jag VET att hon får det gratis.

  SvaraRadera
 4. Det är galet lågt av blondinbella att göra smygreklam. Tror du tjejer i 14års-åldern förstår sig på det? Inte en chans.

  SvaraRadera