2008-08-18

Ju mer vi är tillsammans

Det är mycket nytt på ett nytt jobb... åtminstone på mitt nya jobb. Det är roligt, men det tar en hel del krafter. På arbetstid är det fullt upp och på kvällen vill jag bara ta det lugnt i soffan.

Helgen blev inte heller direkt vilsam då vi hade arbetshelg här hemma. Det går ut på att min frus familj kommer till oss en gång per år och jobbar med vårt hus och att vi åker till hennes föräldrar en gång per år och hjälper dom. Hennes syskon har tack och lov inga hus än, så dom är bara till hjälp. Det blir jobbigt när det blir fyra arbetshelger per år...

Den här arbetshelgen har vi renoverat en stenmur, målat ett fönster, fällt ett gigantiskt träd, tagit upp en stubbe hos oss och tre hos grannen, dessutom jämnat ytterligare en stubbe hos oss med marken och grävt ner den. Vi har även anlagt ett nytt land, jämnat ut en sluttning och sått nytt gräs. Det tillverkades också ett par ställningar för att stötta våra bärbuskar, klipptes ner en förvuxen jasmin och tätades en hängränna som gått i läck. Utöver det har vi också sågat upp en del träd vi haft liggande till klyvbara bitar, klyvt en del av dom och kört jasminriset (höhö) till tippen.

Extrem produktivitet helt enkelt. Resultatet överstiger vida våra vildaste förhoppningar. Det är jättekul, men kroppen blev lite mör! Vill passa på att tipsa andra villaägare om det här med arbetshelger. Det är roligare att göra saker tillsammans! Man kan också dra nytta av varandras kunskaper och erfarenheter.

På börsen verkar det inte ha hänt så mycket senaste dagarna. Kurserna på mina innehav är ungefär samma som för en vecka sen. Mest anmärkningsvärt är Keskos fina resa dom senaste två veckorna. Även Fortum har repat sig skapligt sen lägstanivårerna... För Finlands sak är min sak!

På bild, min svåger med svärfars Husqvarna-ställ. Stövlar, byxor, hängslen och såg, och högre upp i backen även en hjälm därifrån. I bakgrunden även det stora trädet.

3 kommentarer:

 1. Jag kan inte låta bli att tycka att män i blåställ och med motorsåg är bland de sexigaste som finns.

  Får man sådana män på köpet om man köper Husqvarna aktier?

  SvaraRadera
 2. Tja, det finns drygt 16 000 anställda i koncernen och ungefär 343 miljoner aktier. Du behöver alltså köpa lite drygt 21 000 aktier för att få en egen man. ;)

  SvaraRadera
 3. Dessutom arbetar de flesta av dem antagligen inte med att använda motorsågarna, utan med att bygga dem (om ens det, många jobbar nog med andra redskap som gräsklippare, trimmers, mm istället)

  SvaraRadera