2008-08-12

Tre månader har gått

I mitten av maj berättade jag att jag skrivit på för en ny firma. Nu har dom tre månaderna gått och igår började jag min nya anställning. Det betyder nog tyvärr att aktiviteten kommer minska både på bloggen och på investeringsfronten. Portföljen är dock i tämligen god form vilket gör att jag med gott samvete kan låta börsen ha sin gilla gång. Jag får väl stämma av en gång i veckan eller så att det fortsätter se bra ut.

Börsuppgången har förvisso gjort att mitt mål att ha aktier för ett värde av 40% av skillnaden mellan husets inköpspris och kvarvarande lån har överskridits med i nuläget 6%. Det betyder att jag borde sälja av lite, men nu har jag inte några Sverigefonder kvar vilket gör det betydligt omständigare att sälja av en liten skvätt. Hade det inte funnits börsposter och hade courtaget varit betydligt lägre hade jag gärna sålt en fjärdedel av mina SCA nu för att få ett bättre förhållande mellan aktieslagen i portföljen, men nu låter jag allt ligga kvar någon vecka till. Sen får vi se hur det har utvecklats. Överskrids målvärdet med mer än 10% får jag antingen ändra målet eller sälja något.

Till höger här ovan ser ni hur fördelningen ser ut för tillfället.

6 kommentarer:

 1. Du verkar ha en bra spridning på dina aktier. Och det är tacksamt när börsen beter sig som den gör.

  Synd att du inte kommer kunna vara lika aktiv i bloggen framöver. Då jag besöker din blogg dagligen.

  Lycka till med det nya jobbet :)

  SvaraRadera
 2. Spännande med nytt jobb. Ja jobb tar sin tid ibland. Men glöm inte bloggen helt bara. Det räcker ju att du postar lite då och då.
  Anders
  aktieskolan.biz

  SvaraRadera
 3. Jag är lite tveksam till ditt något komplicerade mål med 40% av skillnaden i aktier. Varför inte bara bestämma att amortera en viss del varje månad och köpa aktier för resten av ditt sparande?

  SvaraRadera
 4. Martin: Vad är det du är tveksam till? Fördelen med att ha aktiernas värde i förhållande till något annat är att jag säljer om börsen gått bra och köper om börsen gått dåligt.

  SvaraRadera
 5. Klokt mål tycker jag att förhålla sig mellan amortering och aktieköp.

  Men hur skall du göra om huspriserna vänder ned, då blir det amortering vare sig börsen går bra eller dåligt.

  SvaraRadera
 6. Anonym: Vi amorterar månadsvis redan idag, och månadsparar i fonder också. Månadssparandet är 40% av vad vi amorterar, så ligger börsen still behöver jag inte göra något alls, det är bara rörelserna jag behöver kompensera mig för.

  SvaraRadera