2008-10-06

Nu börjar det röra på sig

Efter ett år av prat och ras händer nu äntligen något på hemmaplan. Idag aviserar regeringen att insättningsgarantin höjs från 250' till 500', från och med idag. Den ska nu också täcka alla slag av insättningar och konton, oavsett om sparandet är bundet eller inte. Syftet med aktionen är att säkerställa oss kunders förtroende för det finansiella systemet.

Vidare ökar Riksbanken sin utlåning som annonserades förra veckan rejält och aviserar också en extra auktion på onsdag med löptid på sex månader. Anledningen är att marknadsräntorna gått upp kraftigt på grund av misstro mellan spelarna på finansmarknaden och att bankerna därför tvingats höja utlåningsräntorna kraftigt, vilket i sin tur drabbat både hushåll och företag.

Redan idag har också SBAB sänkt räntorna något efter förra veckans tre höjningar. Vi får hoppas att det fortsätter åt det hållet nu.

5 kommentarer:

 1. Det gäller att ta med sig allt positivt som sker!

  SvaraRadera
 2. Ja, det negativa behöver man inte direkt leta efter. =)

  SvaraRadera
 3. Inge kul med Danske Bank diversifierad...utdelningsförbud från danska staten.

  SvaraRadera
 4. Hej Cristoffer. Nej verkligen inte. Å andra sidan är det inte så kul med några aktier just nu... åtminstone inte någon av mina. Vet inte ens om jag vågar se detta som köpläge längre. Vad är det som händer?

  Å andra sidan sägs det ju att man ska köpa när ingen annan tror på en aktie... Nu när ingen tror på någon aktie borde man kanske köpa alla? Jag är i alla fall ganska sugen på att öka i så väl Fortum, SKF som Telia. Vad tror du?

  SvaraRadera
 5. Nu börjar det verkligen röra på sig. JAg tror vi såg en botten förra veckan så jag har nu investerat 200.000 kr i aktier. Mer info på
  aktieblogg.wordpress.com

  SvaraRadera