2009-04-21

Det finns alltid en hake

Jag håller på med ett nytt litet webbprojekt, i stil med Kapitalnet, där jag istället tänkte dela med mig om mina tips inom området stress. Jag hade läst om en ny sak släppt av Google som heter Google Sites, ett CMS där du enkelt kan bygga upp enkla sajter helt gratis, och bestämde mig för att testa det.

Jag började labba lite och skapade några sidor, bytte tema och började känna mig ganska nöjd - tills jag upptäckte att det inte går att ändra adressen du angav när du först skapade din sajt. Lite trist eftersom det bara var lite labbande så det första namnet var inte direkt genomtänkt. Nåväl, går ju att lösa genom att radera sajten och skapa en ny om inte annat, och än hade jag inte fått in så mycket innehåll att det var hela världen.

Värre var det med min nästa upptäckt. När jag skulle lägga in en AdSense-banner visade det sig omöjligt. När jag googlade på problemet visade det sig dessutom vara otillåtet... Märkligt kan tyckas då även AdSense är en Google-produkt, men antagligen har dom väl för avsikt att själva visa reklam på min sajt framöver... Easy come, easy go.

Jag får väl helt enkelt göra mig en egen sajt igen - eller möjligen använda Blogger. Någon som har några andra förslag?

4 kommentarer:

 1. Använd inte blogger, det är ju också en google-ägd tjänst.

  Skaffa en egen domän, och kör med gratisverktyg som drupal eller wordpress.

  SvaraRadera
 2. Du kan göra så grymt mycket i wordpress så jag rekomenderar det! Jag ska nog flytta dit tänkte jag =o)

  SvaraRadera
 3. På wordpress egna gratisblogg är det väl inte heller tillåtet med reklam?

  SvaraRadera
 4. jag läste att det var så någonstans. Tyckte det var underligt eftersom många wp blogga har reklam. När jag sen tog hem installationen ändå upptäckte jag att det t o m finns flera stycken olika adsense plugin du kan plocka hem direkt från deras sida...känns som att man får det då?

  SvaraRadera