2009-04-09

NIKE+ Ekonomibloggchallenge?

I årets inledning utmanade Stockman alla ekonomibloggare på träning. Då mitt motionerande i början av året var i det närmaste oexisterande på grund av sjukdom valde jag att stå över den gången. Hur har det gått med den? Någon som är med som vill berätta lite?

Nu har i alla fall mitt jobb utmanat dom andra kontoren i Norden på samma sak inom ramen för något som kallas för NIKE+. I korta drag går det ut på att man har en sensor i skon som känner hur långt man spinger och skickar den informationen till din iPod. När du sen synkar med iTunes skickar du upp din springtur på nätet där den registreras på din användare.

En användare kan vidare vara med i en eller flera challenges och jag undrar nu om det finns några ekonomibloggare som har eller skulle vilja skaffa utrustningen som krävs och vill vara med om jag lägger upp en utmaning för oss. Det du behöver är ett Nike+ Sport Kit (ca 300kr) och en iPod Nano (från ca 1000kr). I moderna Nike-skor finns även en lucka under sulan för själva sensorn, men själv har jag den instoppad under skosnörena på mina icke-Nikeskor och det fungerar fint det med.

3 kommentarer:

 1. Nja, jag känner mig lite sugen, men är lite tveksam. Hur mycket brukar du springa?

  mvh Charlie

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Jag lider fortfarande av sviter från sjukdomen, så än så länge springer jag inte mycket alls. Igår sprang jag 570 meter och idag har jag vilodag... Min målsättning är dock att springa omkring 10 km per vecka så småningom.

  SvaraRadera
 3. Skulle vara skönt med lite extra motivering så jag är på ;) Man ska bara inhandla ett sportband först :)

  SvaraRadera