2008-05-13

Att gå vidare

Ni kanske har märkt en minskad aktivitet här på bloggen på sistone? Nu kan jag avslöja delar av anledningen. Jag har bestämt mig för att gå vidare i arbetslivet. Det har medfört en himla massa spring på intervjuer och diverse andra relaterade aktiviteter. Imorse skrev jag dock på för en ny firma, och åkte sen till nuvarande jobb och sa upp mig.

Anledningen till bytet stavas inte pengar. Tvärt om så har jag totalt sett bytt ner mig en aning, primärt beroende på kraftigt försämrade pensionsvillkor. Anledningen är istället karriärsvägar. Min nuvarande arbetsplats är för liten för att erbjuda så mycket annat än det jag har idag. När jag tänker mig själv fem år framåt i tiden ser jag mig i en annan roll än den jag har nu och jag tyckte därför det var bäst att byta till ett företag där den rollen finns redan nu. Jag passade också på att byta till ett företag i en bransch där jag trivs bättre.

Min nuvarande arbetsgivare har alltid varit schyst mot mig och jag avser vara schyst tillbaka. Jag tar därför hela min uppsägningstid om tre månader för att knyta ihop alla lösa trådar som finns på nuvarande arbetsplats och börjar på det nya efter sommaren. Förhoppningsvis lyckas jag väva in lite semester i schemat också.

11 kommentarer:

 1. En ny väg, en ny resa! :)
  Bon Voyage!

  SvaraRadera
 2. Lycka till, tycker du gör helt rätt!

  jag gjorde samma resa för en kort tag sedan. Mycket röra och osäkerhet men skönt när dte är gjort. För min egen del så ökade dock lönen ca. 20% som en bonus.

  SvaraRadera
 3. I vilken bransch skall du börja jobba?

  SvaraRadera
 4. Tack för alla lyckönskningar!

  Branschen jag ska ta mig an, igen, är internet. Jag jobbade som webbkonsult under bubblan, 99-02, men blev less när allt gick neråt och har gjort annat sen dess. När jag tittar i backspegeln så känner jag ändå att det är den tid då jag trivdes bäst.

  SvaraRadera
 5. Grattis och lycka till!

  Vi kanske ses till hosten for just nu lutar det mest mot Sverige for min del.

  SvaraRadera
 6. Så du bestämde dig tillslut. Grattis! Jag ska skriva ett inlägg om mitt äventyr igår så snart jag har lite tid över. För tillfället är jag dock på tjänsteresa och har väldigt begränsat med tid.

  Återigen: Grattis!

  SvaraRadera
 7. Grattis till nya jobbet! Kul att se vägar framför sig! Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Spännande med nytt jobb.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 9. Grattis och lycka till!

  SvaraRadera