2008-05-17

Frånkörd

Senaste månaden har börsen gått riktigt skapligt. Över fem procent har generalindex stigit i Sverige, och även övriga världen har gått uppåt. Egna portföljen har dock varit dyster.

Midway och SCA är ner drygt 13%, HQ är ner 11,5% och Wayfinder ner nära 9%. Husqvarna, RNB och SKF är samtidigt alla på plus-minus 1% på en månads sikt. Ljusglimten i portföljen är Telia, som har ökat med drygt 21%, och mina tre nya innehav, Kesko, Danske Bank och Investor, som samtliga är på plus sen inköp. Framförallt Kesko har utvecklats väldigt bra med en uppgång på nära 12% sen köpet den 25 april.

Även mina fonder glädjer. Samtliga är upp över 5% under senaste månaden förutom den Svergiefond jag har som är under avveckling. Då den, som tidigare nämnt, är väldigt lik min portfölj är det inte så konstigt att även den har blivit lite frånkörd.

Jag fortsätter dock att tro på min portfölj. Wayfinder är jag i och för sig lite osäker på om det någonsin kommer bli något av, men vikten är så liten att jag behåller den som en lottsedel. Potentialen är stor om dom skulle lyckas. Även Midway börjar jag fundera över, men har inte riktigt kommit till något beslut än. Resultatet för första kvartalet var inget vidare och affärerna lyser med sin frånvaro. Snart måste det väl hända något, men det har jag tänkt länge nu... Någon som har lite input på Midway?

6 kommentarer:

 1. Men SKF split med återköp för ca 4% av kursen, det måste de ju vara ursäktade för :)
  Har det varit utdelning i några av de andra aktierna?

  SvaraRadera
 2. Hej Markus!

  Det stämmer. Även Husqvarna har separerats från sin utdelning med drygt 3% under perioden. Övriga tror jag delade ut för mer än en månad sen. Båda är dock sämre än index ändå under perioden. Men dom kommer igen! Tror starkt på både Husqvarna och SKF.

  SvaraRadera
 3. "finansblogg" som du länkar till är tyvärr stängt.

  SvaraRadera
 4. Ja, sorgligt men sant... Nu är länken borta också! Tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
 5. jag placerade om mina PPM fonder igår,dessa hittade jag:
  605 691 (11,8% värdeutveckling)satte 40% utav pengarna där.
  481 911 (6,3% värdeutveckling)satte 30% utav pengarna där.
  899 120 (4,3% värdeutveckling)satte 30% utav pengarna där.
  jag är mycket nöjd med min placering.

  SvaraRadera
 6. Tråkigt att dina aktier inte har fått ta del av den fina uppgången.

  Får vara glad för Telia och dina fonders utveckling :)

  /Christian

  SvaraRadera