2009-05-03

Ingen avdragen skatt hos Avanza?

Hej allihop! Är det någon som läser detta som har ett Sparkonto hos Avanza? Jag märkte just i min deklaration att jag har haft ränteinkomster på 190 kronor därifrån, men att ingen skatt har dragits... enligt kontrolluppgifterna som Avanza skickat in i alla fall. Kan det verkligen stämma?

Tyvärr lyckas jag inte kolla historiken hos Avanza eftersom att det kontot är avslutat. Så jag tänkte, finns det någon som har ett sparkonto där som kan kolla ifall dom vanligen drar av skatt på räntan eller inte? Möjligen kan det ju vara någon bugg i deras system som gör att dom misslyckas med att rapportera in avdragen skatt om kontot är avslutat?

Uselt för övrigt att man inte kan kolla kontoutdrag eller årsbesked på avslutade konton...

4 kommentarer:

 1. Ser inte ut som att de dragit någon preliminär skatt för räntan på sparkontot, och inte på depån heller.

  På utdelningar drar de dock.

  SvaraRadera
 2. Okej, då är det väl i sin ordning då... Märkligt hur som helst att dom inte drar skatt på räntan. Tack så mycket för hjälpen!

  SvaraRadera
 3. Avanza och Skandiabanken (och Handelsbanken om man "tjatar" lite) betalar ut räntan månadsvis och i de fall ränteinkomsten är lägre än 100kr per utbetalning dras ingen ränta. Vilket också storbankerna gör men där räntan normalt sett endast betalas ut årsvis och ingen ränta dras om utbetalnignen är lägre än 100kr. Är utbetalningarna högre än 100kr per gång så dras ränta på Avanza och Skandiabanken precis som vanligt.

  rätt bra tyker jag, då man själv får ränta på skatten som skall betalas in..

  SvaraRadera
 4. Hej Cristoffer!

  Visst är det bra, men ändå märkligt! Dock stämmer det inte för SkandiaBanken. När räntan som betalades ut var 3,78 betalade min son en krona (1,00) i skatt, men ingen skatt alls när det blev 2,98 i ränta. Det är troligen så att skatt betalas om den blir mer än en krona, dvs räntan är mer än 3,33 kronor.

  Jag trodde att det var lika hos Avanza, men så är tydligen inte fallet.

  SvaraRadera