2009-10-12

Alla gillar lågkonjunktur

För en vecka sen kom jag på att lågkonjunkturen varit bra för mig. Insikten gjorde att jag ställde en fråga här på bloggen där läsarna fick svara på hur den varit för dom. Resultatet var minst sagt oväntat. Hela 40% tycker att den varit "Toppen" och 27% tycker att den varit "Ganska bra". Det är alltså två tredjedelar som lågkonjan varit bra för!

Så gott som alla övriga röster föll på neutral mark, 25% på "Varken eller" och 3% på "Både ock". Det var bara en av dom 59 rösterna som tyckte att det varit "Katastrof" och ytterligare en tyckte "Inget vidare". Alltså är bara två av 59, eller 3,3%, som är negativt inställda. Detta trots att vi har 103 000 fler arbetslösa nu.

Det gör att man lättare förstår att det slås rekord i fondsparande och att Svenskarna tror på stigande bopriser medan det gör det svårare att förstå att pantbankerna slår rekord.

Sen är ju också frågan om hur jämförbara mina läsare är för samhället i stort... men ändå!

2 kommentarer:

 1. Hej Diversifierad,
  Intressant! Du borde följa upp om exakt ett år då vi troligen har större genomslag av lågkonjunkturen med högre arbetslöshet och möjligen även högre räntor.

  SvaraRadera
 2. Möjligen ett utslag av selection bias! Alla med jobbet kvar har fått det bättre i lågkonjunkturen. I alla fall den sannolikt relativt välbeställda medelklass som utgör huvuddelen av dina läsare.
  Mvh
  Bosse

  SvaraRadera