2009-11-03

Bästa svenska skivorna?

När bloggen startade för snart tre år sen trodde jag att jag skulle skriva en del om musik. Så blev inte fallet och jag tog bort det från min tagline efter en månad. Men nu tänkte jag ändå klämma in ett litet inlägg om musik.

Jag stod för någon vecka sen, efter att ha slagit på en gammal skiva jag inte hört på länge, och funderade på vilka skivor som är så där fantastiskt bra - så där så man när man väl sätter på den tänker att det här måste vara en av världens bästa skivor. Jag började dra ut alla skivor som kandiderade en centimeter i hyllan för att sen kunna göra en lista att dela med mig av. Problemet var att jag slutade på drygt 40 skivor!

Idag noterade jag dock, ja dom har fått stå smått utdragna sen dess, att det var tre stycken av dom som var svenska. Här kommer därför tips på tre suveränt bra svenska skivor, i alfabetisk ordning:

The Cardigans - Gran Turismo. 5/5.
Kent - Vapen och ammunition. 5/5.
The Sounds - Living in America. 5/5.

2 kommentarer:

 1. Vapen och Ammunition är väl Kents svagaste skiva någonsin, möjligen undantagen den senaste (alltså inte Röd som kommer senare i veckan). V&A är blaj- och dussinpop, möjligen undantaget Socker.

  Hagnesta Hill klår den med hästlängder.

  SvaraRadera
 2. Hejsan Diversifierad,
  Hmmm, jag har inte hört talas om the Sounds men jag kanske skulle känna igen någon låt.

  Annars säger jag bara. Jakob Hellman. Så himla bra. Väntar fortfarande på hans comeback och ett andra album. Det var ju drygt 20 år sedan sist...

  SvaraRadera