2009-11-14

En bra sak med LF:s tjänstepension!

Jag har många gånger bedrövats över Länsförsäkringars avgifter för tjänstepensionen. Varje år dras närmare 1 % av det totala värdet på pensionsförsäkringen i kostnadsuttag för själva försäkringsdelen. Med dagens låga ränta är det väl nätt och jämt att jag går plus på den "säkra delen" av fondportföljen som är investerad i korträntefond.

Jag har en försäkring där pengarna sparas i fonder och där jag själv väljer fonderna. Fondernas förvaltningsavgifter ingår ju i fondens utveckling, så det är inte dit pengarna går. Och dom väljer som sagt inga fonder åt mig så dom kan inte gärna ta betalt för det heller. Jag har försökt få reda på var pengarna går men inte riktigt lyckats. Försäkringen är visst "mäklad", så LF själva ville inte berätta för mig. Jag ombeds istället kontakta dom som sålde försäkringen till min förra arbetsgivare. Inte direkt bra service... Men förmodligen är det väl familjeskydd eller något sånt som pengarna går till.

Idag märkte jag dock, som titeln säger, något som var bra med LF. På den trevliga sajten MinPension så kan du hämta in pensionsuppgifter från olika tjänstepensionsförvaltare. I listan finns en kolumn med rubriken "Svar väntas normalt inom" och här utmärker sig LF med att noteras på 5 minuter. Närmsta konkurensen kommer från sex bolag som noteras som "1 dag" medan övriga femton noteras på "1-5 dagar". Världsklass på det!

2 kommentarer:

  1. samt mycket dåligt av bla. Avanza Pension som inte ens rapporterar till minpension.se

    SvaraRadera
  2. Ja, verkligen. Dagens insikter ökade inte incitamentet att byta (om det ens går).

    SvaraRadera