2009-11-17

Novembersjuka för SCA?

Som synes på diagrammet nedan så har SCA följt index ganska nära under hösten - fram till november. Där gick det grus i maskinen och aktien har legat och stampat... Är det för att det är psykologiskt svårt att bryta igenom 100-lappen och etablera sig på den sidan igen? Många som vill hämta hem vinst och är nöjda med en hundring? Det gjordes ju några försök under oktober, men dom blev som synes inte bestående... Vad tror du? Och när väl 100-nivån bryts, om den nu gör det, blir det rally då för att komma ikapp index igen?

4 kommentarer:

 1. Fast nu kollar du på kurvan på 3-månaders sikt, kollar du på ett års så ligger sca fortfarande över. Och precis alla som vill köpa kollar nog inte på kursens vädering på kort sikt om man tänkt äga länge, då kanske man kollar på ett års sikt eller mer vilket kanske kan förklara nuvarande värderingen.

  SvaraRadera
 2. Lite drygt 3 månader om man ska vara petig, från 1 augusti till igår. Men det spelar ingen större roll i sammanhanget. Som sagt har index följts fram till 1 november i princip, och på ett års sikt var den klart över index hela vägen där. Varför skulle den bestämma sig för att konsolidera med index på ett års, eller tre års för all del, sikt just vid 100-nivån?

  SvaraRadera
 3. Att det blev vid hundringen kan nog va en psykologisk spärr precis som du säger. 99kr är billigt, 100kr e dyrt. Eller slumpen. Det kan ju också va att marknaden börjar tycka att aktien är fullvärderad men jag följer inte bolaget mer än ytligt så i den frågan har jag ingen åsikt.

  SvaraRadera
 4. SCA´s hygiendel har klart defensiva inslag.Skogstillgångarna likaså. När riskaptiten på börsen stiger, då kan kan man värdera upp förpackningar, sågade trvaror etc -men SCA får svårt att hänga med t ex verkstadsbolag som Volvo eller SSAB. Jag är själv ett stort fan av SCA och förundrades att den handlades ner till dryga 50-lappen i denna kris. Som defensiv aktie med stor hygiendel borde den stått emot bättre.

  SvaraRadera