2009-12-13

Decemberstiltje

December igen, och åter igen låg aktivitet på både skrivande och på besök - och än är det värsta framför oss. December är en notoriskt dålig månad för alla mina bloggar och sajter. Besöken sjunker från första dagen och när vi passerat den 23:e är det snudd på heldött en vecka framåt. Inget fel i det egentligen, jag är den första att hålla med om att vi till vardags spenderar på tok för mycket tid vid datorn. Det drar dock ner motivationen att skriva själv när läsarna "sviker", så vänta er inga epos här den närmsta tiden.

För ett par veckor sen försökte jag mig på en besökshöjande åtgärd som blev ett rejält magplask. Jag såg en tv-reklam om att sajten Bubbleroom startat en bloggtopplista och fick för mig att registrera mig där. När jag tittade efter i statistiken nu så hade jag ett (1) besök med referer satt till listan.bubbleroom.se... Detta trots att jag parkerat på första plats i ekonomisektionen under hela perioden. Antar att deras besökare sällan är inne på ekonomisektionen... även om alla mina läsare nog kan skriva under på att det är dom som borde det mest! Förhoppningsvis ger registreringen kanske lite "page rank" i alla fall.

Efter nyår kan ni dock hålla utkik efter min årliga årskrönika i tre delar - huset, börsen och reklamen. För min egen del är dom något av höjdpunkter, men dom har kanske begränsat värde för er åskådare. Ni får döma själva. Vill ni läsa något redan nu kan ni alltid läsa in er på mina tidigare årskrönikor genom att öppna januarimenyn för respektive år. Kom i så fall gärna med synpunkter på vad som var intressant, vad ni skulle vilja ha mer av och vad ni saknar - så kan jag ha det i åtanke när jag skriver årets!

3 kommentarer:

 1. Det är intressant, framförallt huset och reklamen. Det skulle vara intressant att se hur mycket er boendekostnad landar på i månaden. Vad gäller reklamen så skulle det vara intressant med ett inlägg som de skattemässiga effekterna av reklamen, t ex när man skall deklarera inkomsterna som inkomst av hobby, vad som händer när man når över hobbygränsen, när det är läge att lägga det i en enskild firma, vad man kan kvitta reklamintäkterna mot (en dator?), mm.

  Jag tror nog inte att du skall hålla igen bara för att du har låga besökssiffror. Man gasar inte upp för en backe. Passa på att ta "marknadsandelar".

  Charlie

  SvaraRadera
 2. Man bromsar inte uppför en backe.

  SvaraRadera
 3. Hejsan Charlie! Tackar för synpunkterna. Ska göra vad jag kan för att tillgodo se dom. Jag är dock ingen skatteexpert utan trevar i djungeln precis som många andra.

  Bra tanke med "marknadsandelar" där. Det är ju så klart även alla andra, eller åtminstone de flesta, som har färre besökare under december. Vi får se om jag har vad som krävs för att klättra upp ett par pinnhål på Bloggtoppen igen. Konkurrensen är ju klart hårdare nu än för något år sen när jag "alltid" låg topp 5... men det vore trevligt att åtminstone vara topp 20 igen.

  SvaraRadera