2010-01-07

PlayStation 3

Årets julklapp till oss själva, i år en PlayStation 3, har tyvärr gjort att en hel del tid som vanligen spenderas framför datorn istället har spenderats framför tvn. Det har i sin tur gjort att årskrönikan dragit ut en del på tiden men nu börjar det närma sig. Håll ut!

Tills vidare kan jag påpeka ett par trevliga saker med PS3:an som jag inte kände till sen innan. När jag först packade upp den blev jag lite besviken på att det inte fanns någon demoskiva med så man kunde testa några spel. Det var emellertid innan jag kopplade in nätverkssladden och hittade till PlayStation Store. Där kan man gratis ladda ner massvis av demos. Hittills har jag tankat ner drygt 20 och det finns många kvar om jag skulle ha tråkigt någon dag.

En annan trevlig sak jag upptäckte lite senare var den fria programvaran PS3 Media Server som gör att du kan komma åt alla bilder, filmer och musikfiler som du har på din dator och spela upp på din din PlayStation. Allra trevligast med filmer, men även bilder är ju kul att kunna visa på tv:n på ett enkelt sätt. Vad gäller filmer så klarar mjukvaran till och med att spela upp ISO-filer direkt. Mycket trevligt!

2 kommentarer:

  1. Förklarar vart du tagit vägen. Farliga saker det där.

    SvaraRadera
  2. Jag har suktat efter en sådan länge, men mitt latenta spelberoende skulle kunna ställa till de. :)

    SvaraRadera