2010-01-13

Värdebevakaren

Fick precis nys om en tjänst från Fastighetsbyrån som heter Värdebevakaren. Om du låter en av deras mäklare komma och göra en värdering av bostaden så kan du sen löpande - månadsvis, kvartalsvis eller årligen - få en uppdatering av värdet per epost eller sms. Det är helt kostnadsfritt, även värderingen, och det ska visst inte finnas några förpliktelser mer än att du tillåter Fastighetsbyrån, Swedbank och deras samarbetspartners att skicka dig information (läs reklam).

Låter intressant tycker jag. Någon som har provat?
> Värdebevakaren (Fastighetsbyrån)

5 kommentarer:

 1. Jag har läst igenom många av dina inlägg och sett mycket intressant! 12 månader för sent har jag insett att pengar på banken inte är så kul. Jag skulle vilja fördela mina pengar på olika fonder. Har du några fonder som du rekommenderar? Gärna tillväxtsfonder på lång sikt. Vilka fonder, förutom SPP Aktieindex USA investerar du i? Vad tycker du om Avanza Zero?

  Mvh Tobias

  SvaraRadera
 2. Hej Tobias. Tack för att du läser och kul att du gillar det. Läs gärna min artikel på Kapitalnet, Att välja fonder. Den tar dig en bra bit på vägen i din frågeställning. Där finns också en lista på fonder som jag rekommenderar.

  Avanza Zero är bra på så vis att den är gratis. Låga avgifter är alltid bra. Personligen väljer jag dock den aktivt förvaltade HQ Sverigefond i kategorin. Den kostar mer, men den har också gått bättre historiskt. Problemet med OMXS30, indexet som AZ följer, är att det är väldigt dåligt diversifierat. Det är väldigt mycket bank och verkstad... HQ Sverigefond är bättre där vilket även gör risken lägre. AZ är dock ett bra val även det.

  SvaraRadera
 3. Om man funderar på HQ Sverigefond kan man lyssna på DI:s börspanel, där Simon Blecher finns med och som är förvaltare av fonden i fråga.

  SvaraRadera
 4. Tack för ett snabbt svar! Efter mitt inlägg fick jag faktiskt se din sida kaptalnet och artikeln om att välja fonder. Har kollat lite på de avanza för att se vilken utveckling de fonder du rekommenderar har haft. Ser intressant ut. Letar också efter någon fond fokuserad på afrika och en möjlig lösning kan vara simplicity afrika. Har gjort en sammanställning för hur jag procentuellt skall fördela investeringen. Skall diskutera den med en kollega också. Återigen tack för ett snabbt svar.
  Mvh Tobias

  SvaraRadera
 5. intressant! men många gånger bedömmer mäklarna fel! Men visst är det en intressant tanke! =)

  SvaraRadera