2010-01-10

Ett år till med samma elpris

Som jag berättade strax innan jul så håller vårt elavtal på att gå ut. För oss villaägare med direktverkande el som uppvärmning är ju elpriset en ganska viktig sak, speciellt när det är så löjligt kallt som det varit senaste månaden. Både DN och SvD rapporterar om hur kölden håller sitt grepp om Europa även om iskylan ska släppa Sverige tillfälligt nu.

Fram till den sista januari har vi det elpris vi tecknade när vi köpte huset för tre år sen men sen är det slut på det. Jag hade därför suttit och kollat på en sajt där man kan jämföra och byta elavtal och i mellandagarna skickade jag in ett byte till det som jag trodde mest på. En kampanj från Fortum som gav ett elpris på 44,77 under ett år framöver och inga fasta avgifter.

Jag har fortfarande inte fått någon bekräftelse från Fortum på att jag fått avtalet men jag ursäktar dom med att det varit väldigt få arbetsdagar hittills under året. Får jag inget under nästa vecka är det nog läge att ringa och fråga vad som händer. Vore ju förargligt om det blivit något fel... erbjudandet finns nämligen inte kvar längre. Nu är det billigaste ettåriga avtalet från Dalakraft där priset är 50,50 inklusive fasta avgifter och miljöpåslag. Jag kan annars teckna ett halvår med priset 46,30 från DinEl men det vore ju även det sämre.

Förutsatt att jag får det avtal som jag bytte till så tycker jag att sajten fungerade bra. Jag har också hört från grannar som använt den och varit nöjda, och dom har fått sina avtal bytta.

Här är en länk om du vill prova själv:
> Vilken är din Elskling?

5 kommentarer:

 1. Hejsan, håller med att elpriset är viktigt då man har direktel. Skall nog installera vattenburet plus bergvärme så småningom. Vet dock inte riktigt hur mycket el vi förbrukar men gissar på kanske 30 000 kWh. Din förbrukning var liten, bara 15 000, har ni luft-luft värmepump?

  SvaraRadera
 2. Är det inte dyrt att dra in vattenburet i ett hus i efterhand?

  SvaraRadera
 3. Hej Anders! Får svårt att räkna hem vattenburet och bergvärme inom rimlig tid här eftersom vi haft så låg förbrukning. Vi har ingen luft-luft-pump än, men vi har pratat om att skaffa det. Tycker dock att dom blivit lite dyra senaste året, typ sen VKG gick i putten, så väntar på att dom ska bli billigare igen.

  SvaraRadera
 4. Charlie: Jo, det kostar en del. Dessutom är det svårt att få det speciellt snyggt. Det finns dock bra bidrag att få, men det är långt ifrån gratis ändå.

  SvaraRadera
 5. Hejsan Charlie,
  Att dra in vattenburet kan nog vara ganska dyrt men man får slå ut investering på många år:) Tänker förresten installera själv tillsammans med min bror så då blir det ganska billigt.

  SvaraRadera