2010-06-25

Glad Midsommar!

Jag vill passa på att önska alla läsare en Glad Midsommar. Må solen skina över er idag!

Tänkte också passa på att skriva lite om öl, efter påminnelsen i förrgår. Jag har som sagt plockat på mig en del av sommarnyheterna och provat dom flesta, men jag har inte skrivit något om öl på ett halvår.

Först ner i varukorgen var Summer Solstice från Anderson Valley, bryggeriet som tidigare i år gav oss Hop Ottin IPA. Den senare var så god att jag inte tvekade en sekund till att plocka på mig deras sommaröl. Det borde jag dock ha gjort... för när jag kom hem upptäckte jag att det var en veteöl, något jag egentligen inte gillar. Nu har jag emellertid köpt den så jag får väl lov att prova den, men än så länge står den i kylen och väntar på att jag ska bli riktigt varm. Hop Ottin rekommenderas däremot starkt om ni skulle hitta några som finns kvar på någon bortglömd hylla.

Brevid Sommer Solstice stod det en öl som hette Summer Sun Hoppy Golden Ale. Den var tyvärr inte så mycket att skriva hem om. Helt okej, men inte så mycket mer. Då får man bättre öl för samma pengar... som Dugges Lager No 1 till exempel, som är lika stor och kostar lika mycket - men smakar betydligt bättre! Eller varför inte Oppigårds Slåtteröl som också är samma till storlek och pris, och smakar bättre även den. Av dom senare två är det inte lika lätt att välja dock, jag skulle rekommendera ett par av varje istället.

Ett annat par som jag varmt kan rekommendera är S:t Eriks Pilsner och S:t Eriks Sommarlager, två nya öl från Three Towns, sammansatta av en tjej som heter Jessica Heidrich. Vad jag har förstått så bryggs dom på Slottskällan dessutom. Båda är riktigt bra, och har dessutom annorlunda - snygga - flaskor! Pilsnern är den bättre av dom, medan Sommarlagern är den mer törstsläckande med tydliga citrustoner.

Den sista i korgen den här gången var Sleepy Bulldog Summer Pale Ale från Gotlands Bryggeri. Tyvärr en ganska medioker öl som jag inte kommer köpa igen. Den smakar förvisso inte illa, men den är inte heller bra. Jag hade förväntat mig betydligt mer av döma av utseendet.

(på bilden yngsta sonen, som jag är pappaledig med för tillfället, i lite vattenlek på gården)

2 kommentarer:

 1. Tjenare!
  Jag funderar också mycket på hur jag skall kunna bli rik och tjäna pengar. Har försökt med att jobba vanligt men har alldrig känt att det har varit min sak och framför allt så är jag för lat tror jag. Ha länge också funderat på att skriva en blogg hör ju hela tiden om hur alla som bloggar tjänar pengar hela tiden! Undrar är det så himla enkelt att tjäna pengar på en blogg? Vad är det dom som har en blogg tjänar pengar på? Får man tex 5 kr för varje person som går in ens blogg eller? Har varit ute på nätet och sökt på hur man kan tjäna pengar på blogg men det står bara massa om hur man ska få besökare och annan skit. Men jag skulle vilja ha några konkreta svar på hur man igentligen tjänar pengar på en blogg. Fungerar en blogg lika bra som en hemsida tex? Jag kan inget o hur man gör hemsidor så det lutar ju mer åt blogg hollet för min del tror jag då dem redan är en klar sida så att säga. Har också funderat mycket på vrf alla hemsidor som tipsar om hur man kan tjäna pengar på nätet berättar detta isf? Menar hadde jag nu haft en sådan super ide som man ibland stöter på om hur man tex kan tjäna 40.000kr i månaden online så hadde ju inte jag berättat det för någon annan :P ... Såg senast idag en sida som tipsa om ett system man kan använda för att vinna pengar på nätet. Metoden verkar facktisgt fungera och har själv funderat på att testa den men jag kunde inte låta bli att skriva till dom som hadde gort sidan då dom tigde om en donation för att dom hadde tipsat en om hur man kunde tjäna upp till 40.000 kr i månaden. Menar dom kan ju inte på fult alvar tro att någon sedan kommer att donera några pengar till dom :P... Eller är folk så dumma så att dom donerar pengar till dom fast att dom själva har sökt efter en metod att tjäna pengar? Låter ju fett korkat isf :P... Undrar om någon har testat metoden som dom visar på sidan http://www.tjanacash.se ? Dom har en video på sidan där man får se hur dom vinner 250 kr på 5 min men jag blir aningen skeptisk då jag åter en gång frågar mig varför delar dom med sig av en sådan bra ide att tjäna pengar på o dom redan tjänar pengar på den ??? Om du har testat metoden som dom har skrivit om kan du väll svara på detta inlägg och berätta om det funkade eller inte . Tack för en bra blogg också :)

  SvaraRadera
 2. Hej Martin! Jag har dåliga nyheter. Om du är för lat för ett vanligt jobb så kommer du aldrig att bli rik, så vida du inte lyckas vinna pengarna eller gifta dig med någon rik - eller ärver pengarna om du har rikedom i släkten...

  Att tjäna fem kronor per besökare vore verkligen en dröm! Fem öre är mer realistiskt, så det krävs en hel del för att tjäna pengar som är något att prata om. Är du lat lär du inte få dom, det krävs en hel del arbete för att tjäna pengar här.

  Alla tips du hittar på nätet om hur du kan tjäna pengar utan ansträngning är folk som försöker lura dig på pengar - så även dom du nämner. Fungerade det skulle du inte hitta det i en obskyr avkrok på nätet, då skulle det vara väldigt känt och alla skulle vara rika. Sanningen är att du måste jobba för att bli rik.

  SvaraRadera