2010-06-08

Garanti vs Option

HQ-soppan fortsätter - så klart. I en artikel som nyss publicerades på Placera.nu/Avanza säger Sven Hagströmer "Det finns ingen garanti utställd till HQ att få köpa tillbaka fonderna, det är en option". Vad menar han? Någon som kan översätta?

Jag har också läst i Veckans Affärer att prislappen för fonderna är väldigt låg och att det därför är av yttersta vikt att fonderna kommer tillbaka till samma pris. Det verkar som om Öresund gör ett jätteklipp som kompensation för braksmällen i HQ...

4 kommentarer:

 1. Optionen ger väl rätten att köpa tillbaka till ett förutbestämt pris vid ett givet datum. Inte lätt att sortera allt nyhetsflöde och på ett sätt är det komiskt (dock tråkigt att det gått illa för ditt innehav) att folk tänker så annorlunda utifrån samma information. Själv köpte jag lite HQ idag samt ökade i Öresund i min tjänstepensionskapitalförsäkring.

  SvaraRadera
 2. På vilket sätt skiljer sig det mot en garanti? Jag förstår fortfarande inte...

  SvaraRadera
 3. Option, rätten till genomföra affären till ett förutbestämt pris men ingen garanterad affär dvs om t.ex. aktieägarna väljer att inte stå till tjänst med kapital i en nyemission och det inte finns pengar till att utnyttja optionen. Då blir det ingen affär...

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det låter som en garanti, att dom garanterat får köpa tillbaka HQ fonder förutsatt att dom lyckas få fram pengarna på utsatt tid... Vilket också var så som jag förstod det innan. Förstår inte varför Sven uttrycker sig som han gör - om han nu gör det. Det kan ju vara journalisten som skarvat lite också.

  SvaraRadera