2010-06-29

Märklig MQ-handel

Varje dag sen MQ noterades har, av någon anledning, slutat med en kursrusning. Igår steg kursen över 5 % i callen jämfört med sista avslut innan. Se chart brevid.

Vad är det som händer? Är det manipulation eller är det någon som kniper åt sig aktier? Senaste dagarna har omsättningen i stängningscallen motsvarat över en tredjedel av hela omsättningen under dagen.

Det får i alla fall konsekvensen att MQ under dagarna ser ut att vara en förlorare varje dag, men för den som bara tittar på slutkurser så ser det ut som att aktien går rätt hyffsat. Just för tillfället är MQ ner 3,75 %, till 30,80, på en börs som är ner 1,7 %. Jämfört med sista avslut innan callen igår kväll så är dock MQ upp 1,65 % på en lika fallande börs. Jag gillar det inte.

I övrigt börjar jag gilla MQ mer och mer. Placera.nu publicerade igår eftermiddag vd:s svar på frågor från sina forumdeltagare. Han är, liksom jag, inne mycket på att efterfrågan på kvalité kommer att öka. Jag har tidigare varit lite orolig för att deras tanke på att öka andelen egna varor skulle vara ett steg bort från den linjen, men jag antar att han menar att MQ:s egna kläder håller högre kvalité än H&M:s och andras dylika. I övrigt tycker jag att han verkar sympatisk och jordnära.

4 kommentarer:

 1. Bara ett råd: Gå på siffror och historisk prestation när du ska utvärdera ett bolags framtid snarare än mjuka värden och spådomar om generella trender. Även om nu efterfrågan på kvalitet ökar så betyder inte det att MQs vinst per aktie ökar. Och ett annat råd: placera.nu kanske är en bra källa för generell information, men de kan inte räkna. Deras MQ-rekommendation var baserad på helt felaktiga beräkningar. http://finanstankar.blogspot.com/2010/06/teckna-inte-mq.html

  SvaraRadera
 2. Ser ut som en short-squeeze.. aktien är nog rätt hårt blankad med stop-loss så när den svänger nog mkt får folk täcka och det förstärker rörelsen

  SvaraRadera
 3. Missa för allt i världen inte denna svenska journalists träffsäkra samtidsanalys. Krönikorna finns här:

  www.korta.nu/jc

  Hade hennes penna varit ett svärd hade huvuden rullat i svensk politik! Hon är, mig veterligen, den första svenska journalisten som törs lämna den politiskt korrekta mittfåran.

  SvaraRadera
 4. Cavatus: Pratar hon alltid om sig själv i tredje person?

  SvaraRadera