2009-03-25

Dagen D för Swedbank

Nu skönjer vi slutet för Swedbank... i veckan ska dom skicka ut ett brev till alla kunder med "rörlig" ränta att den kommer att höjas med 50 punkter, eller 0,5 procentenheter. Dom skyller på ökade upplåningskostnader men mer sannolikt är att dom vill tvinga bort alla från "rörlig" ränta eftersom dom har slutat med den produkten. Frågan är hur många dom lyckas övertala att binda sig längre och hur många som byter bank...

Ungefär samma sak som hände mig i oktober när Handelsbanken inte ville förnya rabatten på mitt rörliga bolån - en produkt som även dom hade slutat med. Dom skyllde på marknadsläget och ville att jag skulle gå över till tremånaders - Jag ville inte och bytte bank.

Jag hälsar er alla välkomna att följa med mig till Danske Bank! Flytten gick väldigt enkelt.

Kan också tipsa om mina artiklar Välja bank och Pruta på räntan.

Räntesmäll för Swedbanks bolånekunder (DI)
Swedbank höjer räntan på rörliga bolån (DN)

10 kommentarer:

 1. 2-månadersränta är inte "rörlig". Att kostnaderna för dessa har ökat är självklart och inte konstigt. Sättet de väljer att göra det på är dock klantigt. Själv har jag fått behålla mitt helrörliga lån på Handelsbanken. Kanske beror på hur stor kund man är, vad vet jag...

  SvaraRadera
 2. ...eh jag tror faktiskt det ær så att det ær en reell merkostnad før banken att låna från dag till dag før att du ska kunna ha din rørliga rænta.
  Jag gick med på 3-månaders av den anledningen att nær banken sænker ræntan - tror jag det tar några dagar længre æn det tar før dem att høja ræntan.
  Det innebær att du førlorar på helt rørlig rænta men med 3-månaders så førsvinner denna olægenhet (om du inte råkar ha oturen att ræntesænkningen sker precis efter en tremånadersperiod).

  SvaraRadera
 3. Hej Nils!

  Nej, därför jag envisades med att sätta rörlig inom citattecken - dom kallar den ju så. Jag fick behålla dom rörliga lånen på SHB, men när rabatten löpte ut fick jag inte förnya den - har du haft förfallen rabatt som du fått förnya sen okt/nov?

  SvaraRadera
 4. Det vi alla verkligen borde gör är givetvis att välja den bank som är mest förmånlig för mig, dig eller oss.

  Om det sedan är så att det är Swedbank, SHB, Danske, Länsförsäkringar eller Orust sparbank är just det vi alla borde bortse från.

  Kort och gott välj den bank som ger dig något tillbaka.

  SvaraRadera
 5. Hej Cristoffer!

  Absolut! Jag vill inte på något sätt säga att Danske är rätt val för någon annan än mig, om ens för mig, bara att alla är välkomna att följa mig dit. =) Artikeln jag länkar till innehåller diverse frågeställningar som är bra att ha med sig i valet av bank.

  SvaraRadera
 6. Danske Bank alltså, ska kolla upp asap! Den är lätt att glömma eftersom det bara är swedbank, SHB, nordea och SEB som ligger i den svenska ryggmärgen när det ska väljas bank.

  /Linus
  http://www.crowdsourcinggroup.com

  SvaraRadera
 7. jag tycker det luktar haussing av Danske Bank här :)

  Jag anser att Swedbank har mest potential men även en större risk för tillfället. Aktiemarknaden handlar om att våga spela för att vinna. Då anser jag att man bör satsa sina pengar, eller en del av dem, på Swedbank. Friskt vågat hälften vunnet och störst uppåt sida har Swed.

  Har man i övrigt en väl diversifierad portfölj och vill spetsa till med finansaktier så tycker jag man ska våga lite. Risken för kk eller statligt övertagande är i det närmaste obefintligt varpå man bör våga!

  SvaraRadera
 8. gör ont i ögonen bara jag läser ordet swedbank.
  jag lämnade sparbanken med det fina trädet som symbol för MÅÅÅNGA år sedan,då de inte vet hut att avisera uttag för kortköp och liknande.
  såhär gick det till:
  jag gick hemmifrån och kollade i bankomaten kl 14.00 hur mycket pengar som fanns.100kr.
  gick direkt till willys(100m bort) och handlade,när jag kom till kassan fanns det inte täckning(hade handlat för 88kr)
  jag visste ju att där fanns 100kr och jag visade utdragslappen för kassörskan till och med,så hon såg ju att det fanns.
  arg som ett bi SPRANG jag de 100metrarna till banken.
  de hade tagit ut en avgift,så nu hade jag bara 20kr.
  behöver jag säga att jag avslutade alla mina konton där 5st,och flyttade till annan bank.
  det blev länsförsäkringar då,men jag har bytt ett par gånger sen dess...

  SvaraRadera
 9. Jag tror inte det handlar om vilken bank man har utan mer om människan som tar hand om en på banken. Den dam jag nyligen fick som kontaktperson på Swedbank har gjort att jag är mitt inne i ett bankbyte.

  SvaraRadera
 10. Hej ASF!

  Det har absolut med människan att göra, men jag är tämligen övertygad om att banktjänstemännen är ganska toppstyrda. Vi var jättenöjda med den kvinna vi hade att göra med hos Handelsbanken tills hon plötsligt en dag inte ville förlänga vår ränterabatt. Det gick inte ens att prata om det, vilket till slut gjorde att vi bytte bank. Jag tror det hade mer med hennes direktiv att göra än med henne.

  SvaraRadera