2009-03-09

Saftig räkning

För ungefär en månad sen rapporterade jag att vi hade bestämt oss för vilken firma vi skulle anlita för radonsanering av vårt hus. Vi gick på valet radonsug med en sugpunkt och ökad ventilation. Det dröjde inte länge förrns dom var här och gjorde jobbet, och vad jag kan bedöma hittills, några veckor efter utfört uppdrag, så gjorde dom ett bra jobb. Idag kom räkningen som ett brev på posten. 45 600 kronor...

För det nätta priset fick vi alltså en så kallad radonsug installerad, samt åtta stycken friskluftsventiler installerade (dvs hål i väggen med ett galler på utsidan och en kåpa på insidan). Det var dock något lägre än prislappen på offerten, så det kom ju inte som någon chock direkt... men inte desto mindre så är det en saftig räkning!

Nu ska vi tydligen skicka in en kopia på fakturan till Länsstyrelsen och genom det få 15 000 kronor i statligt bidrag för åtgärderna. Det är trevligt. Mindre trevligt är att det tydligen inte får kombineras med ROT-avdrag om jag förstått det rätt. Ni får gärna rätta mig där, men vad jag har förtstått får avdraget inte kombineras med några andra former av statligt stöd.

4 kommentarer:

 1. Surt sa räven....
  Men förmodligen är räkningen inte på mer än 30' för arbetskostnaden (antar att det är en större del matrealkostnader), och då tjänar ni ju på att få 15' i stället för hälften av arbetskostnaden.

  SvaraRadera
 2. Jo, arbetskostnaden är mindre än 30' så radonbidraget är att föredra. Tycker bara att man kunde få nyttja ROT-avdraget åtminstone för den del av fakturan som överstiger radonbidragets tak. Fast egentligen ska jag väl vara glad att vi får pengar alls. Men man gapar ju alltid efter mer...

  SvaraRadera
 3. har du redan fått beviljat att du får pengar tillbaka eller söker du nu?

  SvaraRadera
 4. Man måste ansöka om radonbidrag med föreslagna åtgärder (alltså efter offteren) men innan arbetet påbörjas. Så har vi också gjort, så bidraget är beviljat och klart. Utbetalning sker mot kopia på fakturan, och det är alltså det steget som tar vid nu. Hoppas det flyter på smidigt så att vi inte behöver ligga ute med pengarna så länge.

  SvaraRadera