2009-07-30

Företagsobligationer in i PPM

I början av juni uppdaterade jag min PPM-portfölj, och bland annat tog jag då in en ny fond från Davegård & Kjäll med namnet Sol, Vind & Vatten. Dom har dock inte lyckats något vidare med den och på dom här två månaderna, som varit riktigt hyggliga börsmånader, har fonden backat. Det är dock inte fråga om något ras, och min PPM-portfölj fick bara 7% av fonden, så det är ingen större förlust att tala om - men jag är naturligtvis besviken på utvecklingen.

För ett par veckor sen skrev jag om att jag ville få in företagsobligationer i PPM-portföljen men att begränsningen på max fem fonder satte käppar i hjulet för mig. Idag bestämde jag mig för att lösa det enligt alternativ nummer två i det inlägget - kasta ut Sol, Vind & Vatten.

Jag bestämde mig också för vilken företagsobligationsfond jag skulle välja. Det blev en som är noterad i Euro, vilket passar bra efter kronans revansch dom senaste veckorna. Sen jag skrev min fundering har fonden backat omkring fyra procent på kronans förstärkning, så det är ju tacksamt att jag inte valde den redan då så här i efterhand. Namnet är: Evli Corporate Bond.

Halva andelen av korträntefonden jag har sen tidigare stoppade jag in i den nyvalda. Dom sju procent som var i D&K-fonden fördelades ut mellan övriga aktiefonder. Här har ni hela min nya PPM-fördelning:

984187SKAGEN Global30 %
285825HQ Emerging Markets20 %
393314HQ Sverigefond20 %
418699Simplicity Likviditet15 %
390898Evli Corporate Bond15 %

Jag har förresten också uppdaterat mina fondrekommendationer på Kapitalnet.

3 kommentarer:

 1. Drar du in några pengar på kapitalnet nuförtiden då?

  SvaraRadera
 2. Hejsan Tobbe!

  Jodå, lite pengar blir det iaf. Inget som gör att jag kan säga upp mig eller leva lyxliv, men jag drar in betydligt mer på Kapitalnet än på Diversifierad.

  Här har reklamintäkterna gått till botten av någon okänd anledning. Har labbat lite med positionering och färger men det blir ingen skillnad. Funderar på att byta tema helt och hållet, men jag gillar den här gamla fula ramen av någon anledning. =) Får du några intäkter av reklamen på din blogg?

  SvaraRadera
 3. Jo min blogg drar faktiskt in en lite pengar av någon anledning. Visst inga supersummor men det blir ett gäng klick varje dag i princip.

  Med tanke på det relativt låga besökarantalet så har jag ändå helt ok. Skulle besökarantalet öka hopas jag att intäkterna följer med i samma takt :)

  SvaraRadera