2010-08-30

Var är Mats?

Den annars så synlige Mats Qviberg har på sistone istället lyst med sin frånvaro. Han är säkerligen jagad av många journalister idag, men ingen tycks få tag på honom. Det enda jag sett av honom idag är en kommentar på DI.se att någon sett honom på en flygplats på väg till London... vilket förmodligen är ett påhitt.

Både DN och E24 skriver dock om vilken katastrof det här är för honom, både ekonomiskt som person. Jag kan inte mer än hålla med. Som jag skrev i en kommentar till föregående inlägg är FI:s kritik mot honom svidande. Vidare är ju hela familjen Qviberg tungt investerade i HQ och samarbetet med gamla parhästen Sven Hagströmer lär aldrig bli sig likt.

Även tillförordnade vd:n Stefan Dahlbo, tidigare vd:n Mikael König och den store skurken i dramat, förre tradingchefen, Fredrik Craaford tycks vara försvunna. Sven Hagströmer har uttalat sig under helgen och mest förklarat att det är en tragedi. Även en gammal anställd har uttalat sig på en blogg.

Annars är det mycket intressant med avhoppet från styrelsen tidigare, som visade sig ha en väsentlig betydelse, trots Mats avfärdande av det som "utan nerver". Efter blott en månad på posten hade Catharina Lagerstam räknat fram att tradingportföljen var övervärderat med 850 miljoner, något som styrelsen inte ville höra talas om. Hon röstades därför ner i frågan om att skriva ner värdet på den och lämnade därefter styrelsen och hånades av Mats. Glorian är på sne skrev någon tidning, men jag skulle vilja säga att den är avtagen, kastad på marken och stampad på... Mats lär få svårt att hindra det här misstaget från att bli ett misslyckande.

Update: E24 har fått svar från MQ via e-post! Läs mer här.
Update 2: Och nu även DI.se.

1 kommentar:

  1. Han var med i P1 runt 16:30 tiden. Intervju både med honom och någon från FI timmen innan.

    Ska se om jag kan hitta ett ljudklipp.

    SvaraRadera