2010-08-13

Läskiga spöken

Gillar inte hur börserna sjunker på oro för en dubbeldipp... Det känns som att själva oron kan vara det som till slut gör att börsen faktiskt kraschar igen. Idag kommer idel goda nyheter, med BNP rapporter från Tyskland och Frankrike klart över förväntan och ett starkt handelsöverskott i eurozonen, och detta till trots så orkade inte börsen hålla i den inledande uppgången utan har gått raskt neråt här senaste timmen runt lunch och är nu istället ner nära en procent.

Jag börjar fundera på att minska exponeringen mot aktiemarknaden då oron smittar av sig även på mig. Som den trogne läsaren vet så följer jag en strategi där jag har aktier och aktiefonder i ett fast förhållande till det som jag kallar mitt reela ben. Det reela benet definierar jag som husets inköpsvärde minus återstående bolån. Det är förstås felaktigt, men det funkar för mig! För tillfället har jag satt förhållandet till 45 %, men funderar på att minska ner det till 40 % igen. Det är ungefär ett år sen jag ökade till 45 % vilket inte var så dumt då börsen gått klart upp senaste året - men nu funderar jag alltså på att minska det igen.

Egentligen tror jag ju att marknaden ser spöken, men som sagt finns risken att spökena är dom som får börsen på fall...

1 kommentar:

  1. Ett tips är att Investera 50% av ditt aktiekapital i trygga utdelningsaktier(riktigt långsiktig investering). Resterande 50% investerar du när en rejäl dipp kommer och säljer vid högkonjuktur.


    Mvh //Ekonomisk Trygghet

    SvaraRadera