2010-06-03

Inte så ung längre...

Läser i DN idag att den genomsnittlige svenske privatanvändaren av mobiltelefon skickar 159 SMS per månad, alltså över fem om dagen! Jag skickar kanske fem i veckan, fast då är dom flesta jobbrelaterade... Under December blir det dock betydligt fler då släkt och vänner ska önskas God Jul och Gott nytt år, men det är nog färre än 159 SMS även under den månaden för mig... Lite skrämmande statistik tycker jag, men säkert bra för mina Telia-aktier!

Min fru ligger nog ganska nära genomsnittet dock. Jag brukar kalla henne för fjortis när hon sitter där och knappar tummen ur led och telefonen plingar till med jämna mellanrum. Varför inte ringa om man vill bestämma något, istället för att skicka fyra sms fram och tillbaka? Sms är bra för att meddela sig, men inte för att fråga något imho. En fråga per sms påtvingar ju mottagaren av frågan att betala för att svara - ring istället om du vill ha svar på något!

Sms-explosion i fjol (DN)

4 kommentarer:

 1. 159 sms i månaden är ingenting. Jag ligger runt 700 i månaden och då är jag inte ens i närheten av de värsta.

  SvaraRadera
 2. När jag hade fria sms snittade jag +20.000 sms/år.

  SvaraRadera
 3. Finns det något jobbigare än att mala igenom en diskussion via SMS?

  SvaraRadera
 4. Anonym: Hej! Jag inser även jag att det finns många som ligger långt över 159 per månad - men att dom drar upp snittet så till den grad är förvånande. Dom flesta över 50 sms:ar förmodligen inte alls t.ex.

  J: Starkt jobbat. Hur mår tummen? ;)

  Kristian: Nej - jag brukar ringa upp om det blir mer än två sms i en dylik...

  SvaraRadera