2010-06-18

Rätt att inte teckna MQ

Efter en inledning en krona över teckningskursen, 32 kronor, så har MQ nu sjunkit under densamma trots att börsen som helhet går uppåt idag. Det går alltså att handla MQ på börsen nu för mindre pengar än om du nappade på noteringen.

En anledning som borde tala för ytterligare nedgång är att majoriteten av dom privatpersoner som tecknat sig inte bör ha fått aktierna än då endast dom som tecknade via SEB och Nordnet (tror jag det var) skulle få dom den 18:e. Övriga skulle få dom senast den 23:e har jag för mig. Även det var en av anledningarna till mitt sjunkande intresse... När dessa får sina aktier finns det nog många som var ute efter ett "snabbt klipp" som vill sälja per omgående.

Till institutionella investerare verkar det dock ha gått bättre att leverera aktierna då flertalet är nettosäljare hittills. Intressant är också att SEB, som var "lead manager" i börsnoteringen, har nettoköpt över en tredjedel av de omsatta aktierna. Har dom något åtagande att hålla uppe aktien för att få noteringen att framstå i god dager? Vad händer med aktien när dom slutar köpa?

Slutligen så är det ju också rapportdags den 23:e. Spännande att se hur den ser ut och varför det var så bråttom att få ut aktien innan rapporten...

2 kommentarer:

  1. Helt klart en ointressant notering av ett inte särskilt starkt företag.

    Det smög sig in ett litet fel, antar att det ska stå MQ och inte HQ även om HQ också tagit en del stryk på börsen? ;)

    SvaraRadera
  2. Hoppsan! Korrigerat nu. Tack för påpekandet. ;)

    SvaraRadera