2008-01-07

SonyEricsson + Wayfinder, igen

Idag har SonyEricsson lanserat sin första mobil med inbyggd GPS-mottagare. För mjukvaran står NGM-noterade Wayfinder som jag har som en liten krydda i aktieportföljen. Även när SonyEricsson lanserade sin P1 med extern GPS-mottagare var det med Wayfinders mjukvara. Där har ordervärdet hitills varit 76 miljoner, men cirka hälften har då varit för den externa GPS-mottagaren. Tyvärr tycks den nu levereras utan något abonnemang, men det är i alla fall Wayfinders applikation som är den primära.

En annan kul nyhet är applikationen Wayfinder Active som lanserades för drygt en månad sen. Äntligen gör dom något för oss friluftsmänniskor. Ihop med applikationen lanserades också en webbcommunity på adressen activeoutdoor.com. Såg den först nu, så har inte hunnit titta närmare på den än, men den verkar onekligen ganska spännande! Den ger dom också ett till ben att stå på då reklamen där sannolikt inbringar en del pengar.

Sony Ericssons globala Walkman-telefon med inbyggd GPS (Pressrelease)
Nyheter från Sony Ericsson i kampen om mobilkunderna (DN)
3 nya från Sonyericsson (Ekonominyheterna)

3 kommentarer:

 1. Ok jag erkänner...
  Det bor en liten teknikjävel i mig skaffade via jobbbet en ny mobiltelefon häromdagen, en SE p1i, en "Wayfinderpuck" låg också med i paketet kanske är något kul det där även om telefonen hitentills känns hyffsat overkill så att säga

  SvaraRadera
 2. Kul! Du får testa Wayfinder Active och återkomma med hur det funkar! Läge att pröva lite Geocaching kanske?

  SvaraRadera
 3. Har själv använt wayfinder ett halvår och tycker att det fungerar klockrent.

  När nu Active Outdoor kom så blev jag ju j_vligt sugen på att testa det...
  Men av någon anledning så är inte P1i kompatibel med denna programvara och det fungerar således inte. Bittert..

  SvaraRadera