2008-04-11

Ny mäklarstatistik publicerad

Idag kom nya siffror från Mäklarstatistik igen. Siffrorna visar på i princip stillastående priser för både borätter och villor. Enligt pressmeddelandet visar dagens siffror på att trenden med sjunkande priser nu definitivt är bruten och tendensen är något stigande priser framöver.

Jag tror också på stigande priser framöver, speciellt på villorna i mitt område. Det finns i princip inga till salu längre, och har inte gjort det på flera månader. Något enstaka hus har annonserats ut, men inte alls som det var när vi letade hus. Då kom det ut några nya varje vecka på orten.

Enligt den enkla teorin om efterfrågan vs. tillgång borde det rendera i stigande priser. Jag vet inte hur det ser ut i resten av landet, men så ser det i alla fall ut hos oss.

Mäklarstatistik (Kapitalnet)
Stillastående bostadspriser (DN, Ekonominyheterna)

2 kommentarer:

  1. Det är möjligt att det gäller villor i Stockholm, men när det gäller bostadsrätter i Göteborg är situationen den omvända.

    Jag var och tittade på ett antal för ett par månader sedan. Trots bra läge och låga avgifter så var de förvånansvärt svårsålda, och flera av dem är fortfarande till salu trots att flera lägenheter i samma hus är till salu.

    Om vi dessutom påverkas i någon grad av stämningen i USA så tror jag snarare att priserna generellt kan sjunka med 5-10% de närmaste månaderna. Men det klart, i bra områden vill folk ju alltid bo.

    SvaraRadera
  2. Hej, är du intresserad av ett abonnemang hos oss på Axier.se? Isåfall kanske vi kan byta lite tjänster, jag skulle gärna vilja att du länkade till oss. Du kan väl maila mig om du är intresserad, maila till jonas på axier.se.

    SvaraRadera