2008-04-01

Kvalitetsrea

Idag handlas Telia utan utdelning och kostar nu löjligt lite. I skrivandets stund kostar en aktie 43,70 kronor. Hade jag inte nyligen ökat i Telia hade jag definitivt ökat nu.

Flertalet ljuspunkter har skådats senaste veckorna. Alfa Group vill sälja sitt innehav i Megafon, Telia har åter igen vunnit mot Cukurova om Turkcellaktierna, Turkcell går i sin tur från klarhet till klarhet, en lösning är i sikte med Lettlands regering angående köp av LMT. På stämman igår var också både ordförande och vd positiva till att spanska satsningen kommer lyckas och man gav prognosen att koncernens vinst och omsättning skulle öka något jämfört med 2007. Det skulle betyda ett p/e på under 11 för innevarande år vilket måste anses billigt för Telia.

Idag skrivs på flera håll också om att Telia sannolikt kommer bli Apples samarbetspartner vid försäljning av iPhone i Sverige. Behöver inte nödvändigtvis vara en bra sak, men jag tror det!

Ingen speciellt fundamental analys detta, så ta den med en nypa salt. Jag vill mest påvisa att det ser bra och billigt ut för tillfället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar