2008-04-22

Stiltje i ekonomibloggosfären

Sällan har min rss-läsare haft ett så enkelt jobb som senaste veckorna. Inläggen kommer allt glesare på dom flesta ekonomirelaterade bloggar som jag läser, och även på den jag skriver.

Läsarna är dock dessto fler. Jag har vid några tillfällen tidigare följt upp det ökade intresset för ekonomibloggar, och kan konstatera att det nu är ännu mer intresse. Vid första tillfället kostaterades 14 ekonomibloggar ha passerat ett snitt på 50 unika läsare per dag enligt Bloggtoppen, vid det andra så hade 14 ekonomibloggar passerat 50 unika läsare på 14 timmar. Idag när jag kollar är det 14 ekonomibloggar som passerat 200 unika läsare på 40 timmar. (nä, egentligen hade den 14:e placerade bara 197 läsare efter 40 timmar)

För egen del kan jag bara konstatera att det är annat som tar min tid och energi för tillfället. Jag har inte ens hunnit/orkat ta tag i deklarationen än. Efter den här veckan ser det dock ut att bli lite lugnare på jobbet en stund, men utanför är det kaos i någon vecka till. Kulmen i kaoset blir troligen när min fru åker till Frankrike på konferens och lämnar mig ensam med barnet i början av maj. Sen får vi se hur lång tid det tar att återladda batterierna!

4 kommentarer:

 1. Ja, det har verkligen varit galet lugn på sistone. Nästan så att det känns lite tomt!
  Jag har själv dragit ner till ca 2/3 inlägg per dag. Är det våren månne som får folk att vara ute istället för att sitta inne och planera sin ekonomi?

  SvaraRadera
 2. Hm, jag skulle säga att man plötsligt kommit på att det inte är långt kvar till semestern och att det finns mycket jobb som ska vara klart till dess :-), på jobbet alltså. Fokusering ... och deklarationen, ja det måste ju göras något åt den också ja ... vid tillfälle :-).

  SvaraRadera
 3. Det är väl bara att se på vädret så förstår man varför det inte skrivs så myket inlägg

  SvaraRadera
 4. När börsen går halvdåligt och vi är på väg in i en lågkonjunktur brukar folk tappa intresset för ekonomi, åtminstone aktier, ingen vill prata aktier längre. Men det är klart man vill gärna vara ute i det vackra vädret också, förmodligen minskar både inlägg och läsning av bloggar.

  SvaraRadera