2008-04-25

Superfredag i dur

Idag gavs det tillfället att vara på jobbet 07:30. Jag ville ju inte gärna sitta på en buss och skumpa när den så kallade superfredagen inleds. Superfredagen fick sitt namn av att tre jättar på Stockholmsbörsen kommer med kvartalsrapporter samma dag, och dessutom samma tid - just 07:30. Nu är rapporterna ute och samtliga slog förväntningarna.

Det har dock kommit ett gäng rapporter till, där flera har varit rejält under förväntningarna. Det gäller exempelvis Carnegie (30% sämre), Nobia (24% sämre), Swedish Match (13% sämre) och Gunnebo, som gjorde förlust på 11 miljoner istället för den förväntade vinsten på 27,3 mille. I dom fallen lär det vara nedgångar att räkna med. Frågan är om börshumöret färgas mest av dom eller av storbolagen.

Själv har jag, av förklarliga skäl, mest tittat på Telia. Stort glädjeämne där är att Spanien satt fart ordentligt. Ett annat att marginalerna på bredbandstjänster ökat något. Dom upprepar också sin prognos om att göra ett något bättre resultat i år än förra året.

Ericsson slår förväntningarna, Telia Sonera ökar vinsten, Starkt resultat från Volvo (DI)
Ericssons vinst i linje med prognos, Telia Sonera över förväntan, Volvos vinst över förväntan (DN)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar