2010-05-24

Börsveckan köper Orc

I dagens nummer av Börsveckan pekas Orc Software ut som ett bra köp. Liksom jag så tycker dom att köpet av Neonet är lite långsökt, men att p/e på 11 och 13 räknat på prognoser för 2010 och 2011 är billigt. Det kan jag också hålla med om, även om jag inte är så säker på att jag tror på dom prognoserna...

Efter senate veckornas oro är Orc-aktien nu nere på den nivå där jag minskade, runt 134-135 kronor per aktie, för ganska precis ett år sedan. Där emellan har det dock varit en utdelning på 10 kronor per aktie, så jag hade fortfarande varit betjänt av att ha behållit - men inte lika mycket som efter rapporten för 2009 strax innan köpet av Neonet deklarerades. Då toppade kursen på 182,50, förvisso innan utdelningen av 10 kronor per aktie men ändå en nivå där jag var en liten gnutta bitter över att jag minskat. Det är jag inte nu.

Att jag minskade då berodde dels på en kraftig uppgång på kort tid, dels för att den fått allt för stor vikt i den totala portföljen. En kanske inte helt klockren anledning för att sälja, men jag tog det säkra före det osäkra. När köpet av Neonet presenterades hade jag dock kunnat minska av den anledningen, men nu var ju det redan gjort så det slapp jag. Det finns mycket kvar att bevisa där och jag önskar att jag hade någon insyn i hur det går. Någon som har får gärna kommentera här.

Tills vidare behåller jag dock det jag har kvar i min pengamaskin, som tidningen Affärsvärlden kallat aktien tidigare. Jag ser verkligen ingen anledning att sälja mer på den här nivån. Att köpa mer väntar jag dock som sagt med till dimman lättar kring samgåendet med Neonet. För den som inte har aktier i Orc sen tidigare kan kursfallet dock vara ett bra tillfället att gå in.

1 kommentar:

  1. Jag har själv Orc i min portfölj. Hur ser du på aktien i dagsläget?

    SvaraRadera