2010-06-09

Hur ska det gå med nyemissionen?

Raset i HQ Bank fortsätter och aktien handlades strax innan lunch så lågt som till 40,70 SEK, eller 25 % lägre än jag sålde för igår (54,25). Då sålde jag ändå vid lunchtid efter det stora raset som berodde på deras pressrelease.

Bankens värde är nu mindre än 1,2 miljarder, så hur dom ska få in en miljard genom nyemission i höst blir intressant. Förmodligen kommer man väl få två nya aktier för en aktie i HQ för 18 kronor styck eller så. Det blir då ganska precis en miljard. Utspädningseffekten kommer dock i så fall göra att dagens aktie bara behåller en tredjedel av sitt värde, samtidigt som det tillförs 12 kronor per aktie i nytt kapital, och hamnar då på 25-26 kronor... Så då är det väl ok att köpa dom för 18 kronor? Frågan är dock om det inte är en bättre lösning att Öresund köper ut HQ från börsen helt och kanske noterar HQ Fonder istället?

E24 skriver idag om hur "Bankens kris blir allt djupare". Nähä? I Affärsvärlden säger förrförre vd:n, Patrik Enblad, att han är "Ledsen och chockerad". Han hävdar också att tradingen hade en begränsad risk så länge han var vd. Ord står mot ord efter Qvibergs utspel igår... Affärsvärlden har också en artikel om "Historiens värsta tradingskandaler" dagen till ära.

2 kommentarer:

 1. Själv gick jag också ur vid 54. jag köpte tidigare för 75. Kändes som en rätt korkad affär. Jag övervägde att hänga kvar men allt förnuft skrek att det var lika bra att erkänna sitt misstag och lämna skutan.
  Aldrig mer HQ för min del

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Intressant blogg!

  Det finns en ny aktie-community, www.bottomreached.se innehållande både aktietips och verktyg för teknisk analys.

  Skille vilja höra dina åsikter om siten och dina åsikter kan påverka hur siten utvecklas framöver,

  hälsningar,

  bottomreached.se

  SvaraRadera